Groei Vente-privée vertraagt tot 8%

Groei Vente-privée vertraagt tot 8%

De Franse webshop Vente-privée zag in 2014 zijn omzet met 8% stijgen naar 1,7 miljard euro. Dat wil zeggen dat de groei ten opzichte van vorig jaar flink vertraagd is, maar positief is alvast dat de  omzet van het bedrijf de afgelopen vijf jaar is verdubbeld.

Stopzetten Amerikaanse site

In 2013 groeide de omzet van Vente-privée, dat vooral succes kende met online flash sales, nog met 23 procent. Xavier Hof, medeoprichter van Vente-privée, vertelde wel aan het Franse Journal du Net dat het einde van 2014 en het begin van 2015 een sterke periode was voor het bedrijf.

 

De vertraagde groei was voor een deel te wijten aan het stopzetten van de activiteiten in de Verenigde Staten. Vente-privée had daar een samenwerking met Mastercard, maar die bleek niet echt succesvol te zijn. Die joint venture was drie jaar geleden opgestart. Eind vorig jaar lanceerde Vente-privée nog zustersite Kooroo, waar het producten tegen de volle prijs verkoopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top