Groei Vente-privée vertraagt tot 8% | RetailDetail

Groei Vente-privée vertraagt tot 8%

Groei Vente-privée vertraagt tot 8%

De Franse webshop Vente-privée zag in 2014 zijn omzet met 8% stijgen naar 1,7 miljard euro. Dat wil zeggen dat de groei ten opzichte van vorig jaar flink vertraagd is, maar positief is alvast dat de  omzet van het bedrijf de afgelopen vijf jaar is verdubbeld.

Stopzetten Amerikaanse site

In 2013 groeide de omzet van Vente-privée, dat vooral succes kende met online flash sales, nog met 23 procent. Xavier Hof, medeoprichter van Vente-privée, vertelde wel aan het Franse Journal du Net dat het einde van 2014 en het begin van 2015 een sterke periode was voor het bedrijf.

 

De vertraagde groei was voor een deel te wijten aan het stopzetten van de activiteiten in de Verenigde Staten. Vente-privée had daar een samenwerking met Mastercard, maar die bleek niet echt succesvol te zijn. Die joint venture was drie jaar geleden opgestart. Eind vorig jaar lanceerde Vente-privée nog zustersite Kooroo, waar het producten tegen de volle prijs verkoopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Back to top