HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

De Nederlandse online retailer Coolblue heeft investeringsmaatschappij HAL verwelkomd als de vierde aandeelhouder. Die krijgt onmiddellijk een belang van 20 procent in handen bij de webretailer.

Europese expansie en beursgang

Pieter Zwart, directeur bij Coolblue, ging op zoek naar een vierde aandeelhouder, omdat de twee andere oprichters hebben besloten om operationeel een stapje terug te zetten. Zwart ziet in HAL een ideale partner om verder te groeien in Europa en om uiteindelijk Coolblue naar de beurs te brengen.

 

HAL Holding is al een bekende naam in Nederland als investeerder. Zo is het onder andere de eigenaar van de FD Media Groep en optiekketen Grandvision.

 

"We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid, en zijn op veel terreinen veel professioneler geworden. Maar op het gebied van governance en toezicht kunnen we nog wel wat stappen zetten. Daarnaast kan HAL meedenken over vervolgstappen, bijvoorbeeld uitbreiding Europa in”, zegt Pieter Zwart.

 

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Zij bleven tot nu toe ook de enige aandeelhouders. Hoeveel HAL neertelt voor zijn aandeel in Coolblue werd door geen van beide partijen bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

 

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Back to top