HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue | RetailDetail

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

De Nederlandse online retailer Coolblue heeft investeringsmaatschappij HAL verwelkomd als de vierde aandeelhouder. Die krijgt onmiddellijk een belang van 20 procent in handen bij de webretailer.

Europese expansie en beursgang

Pieter Zwart, directeur bij Coolblue, ging op zoek naar een vierde aandeelhouder, omdat de twee andere oprichters hebben besloten om operationeel een stapje terug te zetten. Zwart ziet in HAL een ideale partner om verder te groeien in Europa en om uiteindelijk Coolblue naar de beurs te brengen.

 

HAL Holding is al een bekende naam in Nederland als investeerder. Zo is het onder andere de eigenaar van de FD Media Groep en optiekketen Grandvision.

 

"We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid, en zijn op veel terreinen veel professioneler geworden. Maar op het gebied van governance en toezicht kunnen we nog wel wat stappen zetten. Daarnaast kan HAL meedenken over vervolgstappen, bijvoorbeeld uitbreiding Europa in”, zegt Pieter Zwart.

 

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Zij bleven tot nu toe ook de enige aandeelhouders. Hoeveel HAL neertelt voor zijn aandeel in Coolblue werd door geen van beide partijen bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Peas&Love mikt op 150 stadsboerderijen op daken

07/06/2018

De Brusselse start-up Peas&Love, die stadsboerderijen op daken creëert en verhuurt, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij enkele Franse investeerders. Met dat verse geld wil oprichter Jean-Patrick Scheepers de komende vijf jaar 150 nieuwe stadslandbouwprojecten 'uit de grond' stampen.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.