HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue | RetailDetail

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

De Nederlandse online retailer Coolblue heeft investeringsmaatschappij HAL verwelkomd als de vierde aandeelhouder. Die krijgt onmiddellijk een belang van 20 procent in handen bij de webretailer.

Europese expansie en beursgang

Pieter Zwart, directeur bij Coolblue, ging op zoek naar een vierde aandeelhouder, omdat de twee andere oprichters hebben besloten om operationeel een stapje terug te zetten. Zwart ziet in HAL een ideale partner om verder te groeien in Europa en om uiteindelijk Coolblue naar de beurs te brengen.

 

HAL Holding is al een bekende naam in Nederland als investeerder. Zo is het onder andere de eigenaar van de FD Media Groep en optiekketen Grandvision.

 

"We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid, en zijn op veel terreinen veel professioneler geworden. Maar op het gebied van governance en toezicht kunnen we nog wel wat stappen zetten. Daarnaast kan HAL meedenken over vervolgstappen, bijvoorbeeld uitbreiding Europa in”, zegt Pieter Zwart.

 

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Zij bleven tot nu toe ook de enige aandeelhouders. Hoeveel HAL neertelt voor zijn aandeel in Coolblue werd door geen van beide partijen bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Deze sprekers treden aan op het RetailDetail Omnichannel Congress

12/02/2018

Met Jan Huysmans (Bol.com), Hans Carpels (Euronics International), Matthias De Clercq (Coolblue), Lionel Soccal (Google), Carole Lamarque (Duval Union) en Thierry Moubax (Bpost) voegt RetailDetail enkele boeiende namen toe aan het programma.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top