Hema zet in op versnellen bestelketen | RetailDetail

Hema zet in op versnellen bestelketen

Hema zet in op versnellen bestelketen

Hema lanceert in juni een nieuwe internationale site voor mobiele toestellen en wil hiermee de bestelketen versnellen. Het doel is om klanten toe te laten hun bestelling binnen 24 uur af te halen in de winkel.

Bestelgemak vergroten

Hema streeft met de introductie van de nieuwe site naar meer bestelgemak voor klanten. Die kunnen hun pakket dan binnen 24 uur afhalen in een van de winkels: “Nu is dit vaak zeven dagen. We gaan proberen het soms op dezelfde dag af te leveren”, stelt topman Tjeerd Jegen in De Telegraaf.

 

Jegen ziet met het samenbrengen van online en offline een kans voor online winkelen: "De trend in Nederland is dat mensen vaker online winkelen, maar de totale retailomzet blijft gelijk. Ook Amazon merkt dat het handig is als je een netwerk van fysieke winkel hebt. Dat hebben wij”, aldus de topman. Hema bezet een online omzetaandeel van vier procent. De webomzet nam in 2015 met 28% toe tot 51 miljoen euro.

 

Groeien in Spanje

Hema wil fors groeien in het buitenland: in juni opent de formule haar eerste winkel in Barcelona. Die komt in een zijstraat van de Ramblas, in een pand van ruim 1100 m² waar eerder modeketen H&M gevestigd was. Hier wordt ook de Spaanse dochteronderneming van Hema gevestigd, van waaruit de verdere groei in Spanje aangestuurd moet worden. Het wordt het vierde Spaanse filiaal van Hema en de eerste buiten Madrid, bijna twee jaar na de opening van de eerste winkel in Spanje.

 

De Nederlandse keten wil in drie jaar tijd naar Spaanse veertig vestigingen groeien en in de toekomst zelfs naar tachtig, aldus countrymanager Guillaume Lemaire. Als alles goed gaat mikt de Nederlandse retailer uiteindelijk zelfs op 200 vestigingen. De opening van een vierde winkel in Madrid is alvast al gepland.

 

In Frankrijk heeft Hema nu 47 winkels en in Engeland vijf. In totaal heeft de keten inmiddels 700 winkels in zeven landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.