Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Het Canadese Hudson's Bay, sinds vorig jaar eigenaar van Inno-moeder Galeria Kaufhof, betaalt 250 miljoen dollar voor Gilt, de 'besloten' webwinkel die tijdelijke verkopen van kleding en klein meubilair tegen discountprijzen organiseert.

9 miljoen leden

Warenhuisoperator Hudson's Bay, tevens eigenaar van Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en sinds vorige zomer ook van Inno-moeder Galeria Kaufhof, koopt Gilt Groupe Inc., de groep boven de besloten modewebwinkel Gilt.com, voor 250 miljoen dollar, omgerekend net geen 229 miljoen euro.

 

De groep uit Toronto wil Gilt.com - dat zo'n 9 miljoen leden telt en ook naar ons land levert - integreren in zijn outletmerk Saks Off 5th en overweegt ook Gilt-conceptshops te openen in enkele van zijn department stores. Of daar ook Europese bij zijn, is niet bekend.

 

Enkele jaren geleden gonsde het van de geruchten dat Gilt.com werkte aan een beursgang. Toen plakten risico-investeerders nog een prijs van 1,1 miljard dollar op de ledensite, een pak meer dus dan de huidige aankoopprijs. Hudson Bay's hoopt de verkoop op 1 februari af te ronden en betaalt de overname volledig in cash.

Tags: