Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt | RetailDetail

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Het Canadese Hudson's Bay, sinds vorig jaar eigenaar van Inno-moeder Galeria Kaufhof, betaalt 250 miljoen dollar voor Gilt, de 'besloten' webwinkel die tijdelijke verkopen van kleding en klein meubilair tegen discountprijzen organiseert.

9 miljoen leden

Warenhuisoperator Hudson's Bay, tevens eigenaar van Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en sinds vorige zomer ook van Inno-moeder Galeria Kaufhof, koopt Gilt Groupe Inc., de groep boven de besloten modewebwinkel Gilt.com, voor 250 miljoen dollar, omgerekend net geen 229 miljoen euro.

 

De groep uit Toronto wil Gilt.com - dat zo'n 9 miljoen leden telt en ook naar ons land levert - integreren in zijn outletmerk Saks Off 5th en overweegt ook Gilt-conceptshops te openen in enkele van zijn department stores. Of daar ook Europese bij zijn, is niet bekend.

 

Enkele jaren geleden gonsde het van de geruchten dat Gilt.com werkte aan een beursgang. Toen plakten risico-investeerders nog een prijs van 1,1 miljard dollar op de ledensite, een pak meer dus dan de huidige aankoopprijs. Hudson Bay's hoopt de verkoop op 1 februari af te ronden en betaalt de overname volledig in cash.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.