Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Het Canadese Hudson's Bay, sinds vorig jaar eigenaar van Inno-moeder Galeria Kaufhof, betaalt 250 miljoen dollar voor Gilt, de 'besloten' webwinkel die tijdelijke verkopen van kleding en klein meubilair tegen discountprijzen organiseert.

9 miljoen leden

Warenhuisoperator Hudson's Bay, tevens eigenaar van Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en sinds vorige zomer ook van Inno-moeder Galeria Kaufhof, koopt Gilt Groupe Inc., de groep boven de besloten modewebwinkel Gilt.com, voor 250 miljoen dollar, omgerekend net geen 229 miljoen euro.

 

De groep uit Toronto wil Gilt.com - dat zo'n 9 miljoen leden telt en ook naar ons land levert - integreren in zijn outletmerk Saks Off 5th en overweegt ook Gilt-conceptshops te openen in enkele van zijn department stores. Of daar ook Europese bij zijn, is niet bekend.

 

Enkele jaren geleden gonsde het van de geruchten dat Gilt.com werkte aan een beursgang. Toen plakten risico-investeerders nog een prijs van 1,1 miljard dollar op de ledensite, een pak meer dus dan de huidige aankoopprijs. Hudson Bay's hoopt de verkoop op 1 februari af te ronden en betaalt de overname volledig in cash.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Back to top