Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt | RetailDetail

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Hudson’s Bay koopt besloten webwinkel Gilt

Het Canadese Hudson's Bay, sinds vorig jaar eigenaar van Inno-moeder Galeria Kaufhof, betaalt 250 miljoen dollar voor Gilt, de 'besloten' webwinkel die tijdelijke verkopen van kleding en klein meubilair tegen discountprijzen organiseert.

9 miljoen leden

Warenhuisoperator Hudson's Bay, tevens eigenaar van Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en sinds vorige zomer ook van Inno-moeder Galeria Kaufhof, koopt Gilt Groupe Inc., de groep boven de besloten modewebwinkel Gilt.com, voor 250 miljoen dollar, omgerekend net geen 229 miljoen euro.

 

De groep uit Toronto wil Gilt.com - dat zo'n 9 miljoen leden telt en ook naar ons land levert - integreren in zijn outletmerk Saks Off 5th en overweegt ook Gilt-conceptshops te openen in enkele van zijn department stores. Of daar ook Europese bij zijn, is niet bekend.

 

Enkele jaren geleden gonsde het van de geruchten dat Gilt.com werkte aan een beursgang. Toen plakten risico-investeerders nog een prijs van 1,1 miljard dollar op de ledensite, een pak meer dus dan de huidige aankoopprijs. Hudson Bay's hoopt de verkoop op 1 februari af te ronden en betaalt de overname volledig in cash.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.