iDEAL QR-code nu overal beschikbaar | RetailDetail

iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

Voor retailers is het voortaan mogelijk om hun klanten overal te laten betalen met een iDEAL QR-code. Zo kunnen klanten eenvoudig mobiel betalen. De betaaloptie werd al sinds april uitvoerig getest.

Binnenkort ook via apps banken

De nieuwe optie laat klanten toe snel te betalen bij thuisleveringen, maar ook wanneer ze iets bestellen uit een papieren folder. Daarbij moeten ze enkel de code scannen en hun pincode ingeven om de betaling goed te keuren. Momenteel moeten klanten nog de speciale iDEAL QR-app gebruiken om de codes te scannen, maar in een volgende fase zullen banken de applicatie ook toevoegen aan hun eigen apps. Dat moet ook het vertrouwen bij de consument in de service vergroten.

 

Zowel klanten als handelaars die de app al getest hebben, zijn bijzonder tevreden over het gebruiksgemak. “Ze waren onder andere lovend over het gemak en de snelheid waarmee ze iDEAL QR konden implementeren. De pilot wees ook uit dat QR-codes de breedste acceptatie onder consumenten biedt. Met vrijwel iedere smartphone kun je een QR-code scannen. Andere technieken zoals NFC en Bluetooth zijn voor acceptanten aanzienlijk duurder en werpen voor consumenten hogere drempels op”, aldus Betaalvereniging Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top