Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

De Spaanse modeketen Bershka heeft Rosa Fernandez-Velilla aangetrokken om haar e-commerce te leiden. Ze werkte eerder bij El Corte Inglès.

Internetdocente met veel ervaring

Fernandez-Velilla is professor aan het Instituto Superior para el desarrollo de Internet (ISDI), waar ze studenten ondersteunt bij de ontwikkeling van een digitaal project voor een bedrijf. Ze is niettemin ook zelf actief in het bedrijfsleven: sinds mei 2013 stond ze aan het hoofd van de e-commerce-afdeling van El Corte Inglès.

 

Bij de warenhuisgroep startte Rosa Fernandez-Velilla een inhaaloperatie door een tot dan toe eentalige Spaanse webshop te vertalen naar het Engels en het Frans, met als bedoeling de toeristen die Spanje aandeden als klant te behouden. Voordien werkte ze bij diverse bedrijven als consultant en richtte ze haar eigen webwinkel Gisela op.

 

Bij Bershka zal Fernandez-Velilla de leiding krijgen over een divsie van ongeveer 400 personeelsleden. Inditex-dochter Bershka wil op deze manier sterker gaan inzetten op online- en omnichannelverkoop.

Tags: