Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka | RetailDetail

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

De Spaanse modeketen Bershka heeft Rosa Fernandez-Velilla aangetrokken om haar e-commerce te leiden. Ze werkte eerder bij El Corte Inglès.

Internetdocente met veel ervaring

Fernandez-Velilla is professor aan het Instituto Superior para el desarrollo de Internet (ISDI), waar ze studenten ondersteunt bij de ontwikkeling van een digitaal project voor een bedrijf. Ze is niettemin ook zelf actief in het bedrijfsleven: sinds mei 2013 stond ze aan het hoofd van de e-commerce-afdeling van El Corte Inglès.

 

Bij de warenhuisgroep startte Rosa Fernandez-Velilla een inhaaloperatie door een tot dan toe eentalige Spaanse webshop te vertalen naar het Engels en het Frans, met als bedoeling de toeristen die Spanje aandeden als klant te behouden. Voordien werkte ze bij diverse bedrijven als consultant en richtte ze haar eigen webwinkel Gisela op.

 

Bij Bershka zal Fernandez-Velilla de leiding krijgen over een divsie van ongeveer 400 personeelsleden. Inditex-dochter Bershka wil op deze manier sterker gaan inzetten op online- en omnichannelverkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top