Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

De Spaanse modeketen Bershka heeft Rosa Fernandez-Velilla aangetrokken om haar e-commerce te leiden. Ze werkte eerder bij El Corte Inglès.

Internetdocente met veel ervaring

Fernandez-Velilla is professor aan het Instituto Superior para el desarrollo de Internet (ISDI), waar ze studenten ondersteunt bij de ontwikkeling van een digitaal project voor een bedrijf. Ze is niettemin ook zelf actief in het bedrijfsleven: sinds mei 2013 stond ze aan het hoofd van de e-commerce-afdeling van El Corte Inglès.

 

Bij de warenhuisgroep startte Rosa Fernandez-Velilla een inhaaloperatie door een tot dan toe eentalige Spaanse webshop te vertalen naar het Engels en het Frans, met als bedoeling de toeristen die Spanje aandeden als klant te behouden. Voordien werkte ze bij diverse bedrijven als consultant en richtte ze haar eigen webwinkel Gisela op.

 

Bij Bershka zal Fernandez-Velilla de leiding krijgen over een divsie van ongeveer 400 personeelsleden. Inditex-dochter Bershka wil op deze manier sterker gaan inzetten op online- en omnichannelverkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Back to top