Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka | RetailDetail

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

Internetspecialist El Corte Inglès naar Bershka

De Spaanse modeketen Bershka heeft Rosa Fernandez-Velilla aangetrokken om haar e-commerce te leiden. Ze werkte eerder bij El Corte Inglès.

Internetdocente met veel ervaring

Fernandez-Velilla is professor aan het Instituto Superior para el desarrollo de Internet (ISDI), waar ze studenten ondersteunt bij de ontwikkeling van een digitaal project voor een bedrijf. Ze is niettemin ook zelf actief in het bedrijfsleven: sinds mei 2013 stond ze aan het hoofd van de e-commerce-afdeling van El Corte Inglès.

 

Bij de warenhuisgroep startte Rosa Fernandez-Velilla een inhaaloperatie door een tot dan toe eentalige Spaanse webshop te vertalen naar het Engels en het Frans, met als bedoeling de toeristen die Spanje aandeden als klant te behouden. Voordien werkte ze bij diverse bedrijven als consultant en richtte ze haar eigen webwinkel Gisela op.

 

Bij Bershka zal Fernandez-Velilla de leiding krijgen over een divsie van ongeveer 400 personeelsleden. Inditex-dochter Bershka wil op deze manier sterker gaan inzetten op online- en omnichannelverkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.