Intratuin gaat opnieuw online verkopen | RetailDetail

Intratuin gaat opnieuw online verkopen

Intratuin gaat opnieuw online verkopen
Intratuin

Tuinketen Intratuin gaat vanaf midden juli opnieuw starten met de online verkoop. Dan gaat er een nieuwe webshop van start waar alle 52 filialen van de keten zijn op aangesloten. In een eerste fase worden er wel nog geen planten verstuurd.

Verzending vanuit winkel

Intratuin wil voorzichtig beginnen en gaat daarom eerst enkel producten versturen die in een doos verpakt zitten. Pas later zullen ook verse planten bij de klant thuis geleverd worden. Dat heeft CEO Peter Paul Kleinbussink tijdens het congres What's Going on in Retailing? gezegd. Dat schrijft Twinkle.

 

De online bestellingen komen in de nieuwe webshop centraal binnen, maar zullen niet vanuit een centraal magazijn verstuurd worden. Het is de winkelier in de buurt van de klant die de logistieke afhandeling verzorgt. “Die verzendt de bestelling dan naar de consument of de klant komt het pakket in de winkel afhalen”, vertelt Kleinbussink. “Ook kunnen klanten online een product reserveren in één van de fysieke vestigingen.”

 

Hij voegt er wel aan toe dat de fysieke winkels steevast de kern van Intratuin zullen blijven. “We zijn een fysieke retailer, dat is wat wij het beste kunnen. Wij worden nooit een Coolblue, net zo min als zij zullen excelleren als fysieke retailer.”

 

Voor Intratuin wordt het alvast de tweede poging om ook de online wereld te veroveren. De tuinketen had eerder al een webshop, maar besloot die in het voorjaar van 2012 te sluiten, omdat de resultaten niet zoals verhoopt waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.