JD.com zet vol in op drones

JD.com zet vol in op drones

Het Chinese JD.com kom gaat het grootste Chinese logistieke netwerk voor drones uitbouwen. Het heeft daarvoor een akkoord bereikt met het bestuur van de provincie Shaanxi in Midden-China. Sommige drones zouden zelfs tot duizend kilo moeten kunnen vervoeren.

Straal van 300 kilometer

Het netwerk zal bestaan uit honderden verschillende routes en dronestations, waardoor via drones kan geleverd worden in een straal van 300 kilometer. De bedoeling is om zo ook op eenvoudige wijze afgelegen gebieden en steden te kunnen bereiken. “JD.com zal de eerste in de wereld zijn die leveringen met drones op deze schaal zal testen. We hebben een netwerk voor ogen dat in de toekomst efficiënt goederen kan transporteren tussen steden en zelfs tussen provincies”, zegt Wang Zhenui, CEO van JD Logistics, de logistieke groep die onlangs binnen het bedrijf werd gevormd.

 

JD.com gaat in samenwerking met de Xi’an National Civil Aerospace Industrial Base ook een campus opzetten, waar onbemande systemen zullen worden ontworpen, geproduceerd en uitgetest. Die campus wordt de eerste in zijn soort in China en is ook meteen het nieuwe hoofdkantoor van JD Logistics.

 

JD.com begon in 2007 met de ontwikkeling van zijn eigen logistieke netwerk, om zijn ondertussen al meer dan 236 miljoen klanten te kunnen bedienen. Het deed dat omdat de bestaande infrastructuur in China niet goed genoeg was, om snel te kunnen leveren. Het heeft momenteel al meer dan 65.000 logistieke werknemers in dienst.