Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Zoekertjessite Kapaza.be verdwijnt en wordt voortaan onderdeel van 2dehands.be. De website verwijst nu al door naar 2dehands.be, maar vanaf 13 mei wordt de toegang tot de pagina volledig gesloten.

Eigen beslissing van Kapaza

Kapaza, dat onderdeel is van de Noorse mediagroep Schibsted Classified, is al veertien jaar aanwezig in België, maar besluit er nu dus mee op te houden. “Het was een erg moeilijke beslissing, maar na alles te hebben overwogen, blijkt sluiten de enige optie”, staat te lezen op de website.

 

2dehands.be, dat op zijn beurt dan weer onderdeel is van eBay, krijgt zo in één klap de domeinnaam en vooral het klantenbestand van zijn grootste concurrent in handen. Maandelijks krijgt 2dehands.be al zes miljoen unieke bezoekers over de vloer en per dag komen er maar liefst 60.000 nieuwe zoekertjes online.

 

Het was trouwens niet 2dehands.be dat de eerste stap zette voor de overname: “Kapaza heeft zelf beslist om de activiteiten stop te zetten en is daarna naar ons gekomen”, klinkt het bij Petra Baeck, hoofd marketing van 2dehands.be.

 

In tegenstelling tot eBay zelf, haalt 2dehands.be geen inkomsten uit het plaatsen van zoekertjes, maar wel uit advertenties van andere partijen op de website. Ook het Nederlandse marktplaats.nl, dat op dezelfde manier werkt, maakt deel uit van eBay.