Kapaza wordt deel van 2dehands.be | RetailDetail

Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Zoekertjessite Kapaza.be verdwijnt en wordt voortaan onderdeel van 2dehands.be. De website verwijst nu al door naar 2dehands.be, maar vanaf 13 mei wordt de toegang tot de pagina volledig gesloten.

Eigen beslissing van Kapaza

Kapaza, dat onderdeel is van de Noorse mediagroep Schibsted Classified, is al veertien jaar aanwezig in België, maar besluit er nu dus mee op te houden. “Het was een erg moeilijke beslissing, maar na alles te hebben overwogen, blijkt sluiten de enige optie”, staat te lezen op de website.

 

2dehands.be, dat op zijn beurt dan weer onderdeel is van eBay, krijgt zo in één klap de domeinnaam en vooral het klantenbestand van zijn grootste concurrent in handen. Maandelijks krijgt 2dehands.be al zes miljoen unieke bezoekers over de vloer en per dag komen er maar liefst 60.000 nieuwe zoekertjes online.

 

Het was trouwens niet 2dehands.be dat de eerste stap zette voor de overname: “Kapaza heeft zelf beslist om de activiteiten stop te zetten en is daarna naar ons gekomen”, klinkt het bij Petra Baeck, hoofd marketing van 2dehands.be.

 

In tegenstelling tot eBay zelf, haalt 2dehands.be geen inkomsten uit het plaatsen van zoekertjes, maar wel uit advertenties van andere partijen op de website. Ook het Nederlandse marktplaats.nl, dat op dezelfde manier werkt, maakt deel uit van eBay.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.