Kapaza wordt deel van 2dehands.be | RetailDetail

Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Kapaza wordt deel van 2dehands.be

Zoekertjessite Kapaza.be verdwijnt en wordt voortaan onderdeel van 2dehands.be. De website verwijst nu al door naar 2dehands.be, maar vanaf 13 mei wordt de toegang tot de pagina volledig gesloten.

Eigen beslissing van Kapaza

Kapaza, dat onderdeel is van de Noorse mediagroep Schibsted Classified, is al veertien jaar aanwezig in België, maar besluit er nu dus mee op te houden. “Het was een erg moeilijke beslissing, maar na alles te hebben overwogen, blijkt sluiten de enige optie”, staat te lezen op de website.

 

2dehands.be, dat op zijn beurt dan weer onderdeel is van eBay, krijgt zo in één klap de domeinnaam en vooral het klantenbestand van zijn grootste concurrent in handen. Maandelijks krijgt 2dehands.be al zes miljoen unieke bezoekers over de vloer en per dag komen er maar liefst 60.000 nieuwe zoekertjes online.

 

Het was trouwens niet 2dehands.be dat de eerste stap zette voor de overname: “Kapaza heeft zelf beslist om de activiteiten stop te zetten en is daarna naar ons gekomen”, klinkt het bij Petra Baeck, hoofd marketing van 2dehands.be.

 

In tegenstelling tot eBay zelf, haalt 2dehands.be geen inkomsten uit het plaatsen van zoekertjes, maar wel uit advertenties van andere partijen op de website. Ook het Nederlandse marktplaats.nl, dat op dezelfde manier werkt, maakt deel uit van eBay.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.