Keurmerk EuroSafeShop in handen van Stichting WebwinkelKeur | RetailDetail

Keurmerk EuroSafeShop in handen van Stichting WebwinkelKeur

Keurmerk EuroSafeShop in handen van Stichting WebwinkelKeur

De Stichting WebwinkelKeur heeft het keurmerk EuroSafeShop overgenomen. De Stichting IECA, dat EuroSafeShop in handen had, staakt daarbij ook meteen al zijn activiteiten. WebwinkelKeur heeft dankzij de overname al meer dan 4.500 leden.

Consolidatie

De overname wil niet zeggen dat EuroSafeShop met onmiddellijk ingang verdwijnt: de komende maanden controleert WebwinkelKeur of de leden van het keurmerk ook voldoen aan haar eigen voorwaarden. Daarnaast krijgen de leden ook toegang tot het softwarepakket van WebwinkelKeur, dat onder andere meer opties op vlak van klantbeoordelingen heeft. Als dat allemaal afgerond is, zal het keurmerk volledig verdwijnen.

 

“We hebben de ambitie om het grootste keurmerk van Nederland te worden. De overname is weer een stap in de juiste richting”, zegt oprichter Marcel Landeweerd aan Twinkle. Hij wil veel kleine keurmerken consolideren: zij hebben volgens hem nog enkele trouwe leden, maar groeien al een tijdje niet meer. “Ik denk dat het goed is voor de branche als deze slapende keurmerken langzaam verdwijnen, zodat de webwinkelier de keuze krijgt uit een aantal serieuze partijen die concurreren op aanbod en continu bezig zijn om dat aanbod te verbeteren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.