Kleding.nl in Australische handen | RetailDetail

Kleding.nl in Australische handen

Kleding.nl in Australische handen

De Australische Mitula Group neemt kledingzoekmachine Kleding.nl en zusterbedrijf Fashiola over voor een bedrag van 11 miljoen euro. Het bedrijf Kleding BV zal onder de nieuwe eigenaar wel volledig zelfstandig blijven functioneren.

 

Sneller groeien in Europa

"Wij zijn heel erg blij met de acquisitie van Kleding. Deze overname verschaft ons direct een sterke positie in het verticaal zoeken op mode, wat we verder kunnen laten groeien door gebruik te maken van de 80 miljoen bezoeken per maand aan onze andere Mitula-zoeksites”, zegt Gonzalo del Pozo, CEO van de Mitula Group.

 

Kleding BV baat in 16 landen verticale vergelijkingssites uit. In Nederland functioneert het onder andere onder de naam Kleding.nl. In België gebruikt het de merknaam Fashiola. Die is ook aanwezig in landen als Denemarken, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Frankrijk. Mitula hoopt met de overname vooral in Europa sneller te groeien.

 

Mitula werd in 2009 opgericht en heeft momenteel meer dan 100 digitale marktplaatsen in handen in 51 landen. Die marktplaatsen variëren van vastgoed naar auto’s en mode. "Het modesegment is belangrijk voor ons, omdat we graag willen verschuiven van 'clicks-leverancier' naar een bedrijf dat een meer constante inkomstenstroom voor haar partners kan genereren. Het modesegment is ingericht op het delen van provisie en dat sluit goed aan bij onze toekomstvisie”, verklaart Del Pozo de overname van Kleding BV.

 

Kleding.nl werd in 2012 gelanceerd en trok in 2013 de grenzen over met zusterbedrijf Fashiola. Op de zoekmachines zijn ongeveer 18 miljoen kledingstukken te vinden van meer dan 1.000 webshops. Het krijgt daarbij een percentage van elk kledingstuk dat via de site werd verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.