Maaltijdboxen winnen aan populariteit | RetailDetail

Maaltijdboxen winnen aan populariteit

Maaltijdboxen winnen aan populariteit

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat één op tien Nederlanders al eens een maaltijdbox heeft besteld. Daarnaast toont nog eens één op vijf interesse in de boxen: vooral kleine huishoudens vinden het idee interessant.

 

Markt blijft groeien

In totaal heeft 11 procent van de Nederlanders al eens een maaltijdbox besteld, en daarvan blijft één derde maaltijdboxen bestellen. Vooral bij een- of tweepersoonsgezinnen zijn de boxen populair omwille van het gebruiksgemak, de variatie in maaltijden en inspiratie voor nieuwe recepten. Gebruikers kiezen meestal voor boxen met twee of drie maaltijden en willen graag dat de box op maandag wordt geleverd.

 

“Met de huidige herhaalaankopen en de interesse verwachten we dat deze jonge markt verder gaat groeien. Al zal het geen gemeengoed voor het merendeel van de huishoudens worden”, aldus Bart Roozen van Multiscope.

 

Hellofresh is veruit de bekendste maaltijdbox: liefst 82 procent van de ondervraagden zegt die aanbieder te kennen. Daarnaast doet de Allerhande Box van Albert Heijn het met 49 procent ook goed. Andere aanbieders zijn bij minder dan 20 procent van de bevolking bekend. Multiscope ondervroeg voor zijn onderzoek 1.000 Nederlanders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

13/03/2018

Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Back to top