Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop | RetailDetail

Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop

Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop

Na Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Zweden krijgen nu ook België en Frankrijk hun eigen Marc O’Polo-webshop. Die opent zijn virtuele deuren al halverwege maart.

"Zeer aantrekkelijk groeipotentieel"

Het "premium modern casual label", zoals Marc O’Polo zichzelf graag omschrijft, is in België en Frankrijk al te koop via eigen boetieks, franchisewinkels en multimerkenzaken. Nu komt daar ook een webshop bij: "E-commerce is een cruciaal onderdeel van onze groeistrategie en krijgt tijdens het huidige boekjaar speciale aandacht", zegt Alexander Gedat. De ceo van Marc O’Polo ziet zowel in België als in Frankrijk nog "een zeer aantrekkelijk groeipotentieel".

 

Marc O’Polo werd in 1967 opgericht en groeide gestaag naar 2.600 winkelpunten. De groep uit Stephanskirchen (bij München) verkoopt zijn gamma, dat naast kleding ook accessoires, brillen, juwelen en een home-collectie omvat, al in 92 eigen winkels en kan daarnaast rekenen op 143 franchisewinkels, 1.145 retailpartners en 1.219 multimerkenboetieks in een dertigtal landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top