Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop | RetailDetail

Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop

Marc O’Polo opent half maart Belgische webshop

Na Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Zweden krijgen nu ook België en Frankrijk hun eigen Marc O’Polo-webshop. Die opent zijn virtuele deuren al halverwege maart.

"Zeer aantrekkelijk groeipotentieel"

Het "premium modern casual label", zoals Marc O’Polo zichzelf graag omschrijft, is in België en Frankrijk al te koop via eigen boetieks, franchisewinkels en multimerkenzaken. Nu komt daar ook een webshop bij: "E-commerce is een cruciaal onderdeel van onze groeistrategie en krijgt tijdens het huidige boekjaar speciale aandacht", zegt Alexander Gedat. De ceo van Marc O’Polo ziet zowel in België als in Frankrijk nog "een zeer aantrekkelijk groeipotentieel".

 

Marc O’Polo werd in 1967 opgericht en groeide gestaag naar 2.600 winkelpunten. De groep uit Stephanskirchen (bij München) verkoopt zijn gamma, dat naast kleding ook accessoires, brillen, juwelen en een home-collectie omvat, al in 92 eigen winkels en kan daarnaast rekenen op 143 franchisewinkels, 1.145 retailpartners en 1.219 multimerkenboetieks in een dertigtal landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.