Media Markt gaat samenwerken met Parcify | RetailDetail

Media Markt gaat samenwerken met Parcify

Media Markt gaat samenwerken met Parcify

Media Markt heeft een samenwerking afgesloten met de startup Parcify, waardoor klanten voortaan meer vrijheid krijgen om te bepalen wanneer hun online bestellingen aan huis worden geleverd. Ook Bol.com en Zalando werken al samen met Parcify.

Klant kiest zelf tijd

“Door het aanbieden van deze gepersonaliseerde leveringsdienst, beantwoorden we een werkelijke vraag van de klant. Uit verschillende studies blijkt dat het gebrek aan flexibiliteit bij leveringen een bron van frustratie is voor vele online shoppers in België”, legt e‑commercedirecteur Philippe Depautex uit.

 

Dankzij Parcify kunnen klanten zelf een tijdslot van twee uur kiezen tussen 8u en middernacht, en dat zeven dagen op zeven. Daarnaast hoeven ze niet thuis te wachten, maar wordt het pakket afgeleverd op de locatie waar de klant zich bevindt. Dat kan aan de hand van geolocatie via hun smartphone. De dienst is momenteel enkel nog maar te vinden in Antwerpen, Gent en Brussel, maar wordt snel uitgebreid naar andere Belgische steden.

 

“MediaMarkt wil hiermee een nieuw profiel van klanten aantrekken, die zowel op zoek zijn naar een snelle online bestelling als naar flexibiliteit bij de levering”, aldus Depautex. Tot en met 30 september kost het gebruik van Parcify slechts 1,99 euro. Daarna komt de standaardprijs op 7,99 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.