Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

De Duitse Media-Saturn Group is van plan om in een aantal landen te stoppen met de webshop Redcoon. Volgens het bedrijf is er immers sprake van overlapping met andere verkoopkanalen, lees interne concurrentie, waardoor Redcoon overbodig is geworden.

 

Duitse en Poolse shops overleven

Dat blijkt uit een interne e-mail die hardware.info heeft kunnen inkijken. Daarin schrijft Media-Saturn dat het de webshops van Redcoon niet alleen in de Benelux zal sluiten, maar ook in Spanje, Portugal en Oostenrijk wordt Redcoon uit de lucht gehaald. De Duitse en de Poolse webshops worden dan weer niet vernoemd en zullen wellicht (voorlopig) overleven.

 

De activiteiten van Redcoon in die verschillende landen worden overgenomen door Media Markt. Ook het kantoor van Redcoon in Nederland zal gesloten worden. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk wanneer de verschillende webshops gesloten worden.

 

Redcoon werd enkele jaren geleden overgenomen door het Duitse Media-Saturn, maar was lang daarvoor al een succesvolle online winkel voor consumentenelektronica. Omdat Media Markt zelf steeds meer inzet op multichannel werd het kanaal binnen de groep nu echter overbodig gemaakt.