Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

De Duitse Media-Saturn Group is van plan om in een aantal landen te stoppen met de webshop Redcoon. Volgens het bedrijf is er immers sprake van overlapping met andere verkoopkanalen, lees interne concurrentie, waardoor Redcoon overbodig is geworden.

 

Duitse en Poolse shops overleven

Dat blijkt uit een interne e-mail die hardware.info heeft kunnen inkijken. Daarin schrijft Media-Saturn dat het de webshops van Redcoon niet alleen in de Benelux zal sluiten, maar ook in Spanje, Portugal en Oostenrijk wordt Redcoon uit de lucht gehaald. De Duitse en de Poolse webshops worden dan weer niet vernoemd en zullen wellicht (voorlopig) overleven.

 

De activiteiten van Redcoon in die verschillende landen worden overgenomen door Media Markt. Ook het kantoor van Redcoon in Nederland zal gesloten worden. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk wanneer de verschillende webshops gesloten worden.

 

Redcoon werd enkele jaren geleden overgenomen door het Duitse Media-Saturn, maar was lang daarvoor al een succesvolle online winkel voor consumentenelektronica. Omdat Media Markt zelf steeds meer inzet op multichannel werd het kanaal binnen de groep nu echter overbodig gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.