Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

De Duitse Media-Saturn Group is van plan om in een aantal landen te stoppen met de webshop Redcoon. Volgens het bedrijf is er immers sprake van overlapping met andere verkoopkanalen, lees interne concurrentie, waardoor Redcoon overbodig is geworden.

 

Duitse en Poolse shops overleven

Dat blijkt uit een interne e-mail die hardware.info heeft kunnen inkijken. Daarin schrijft Media-Saturn dat het de webshops van Redcoon niet alleen in de Benelux zal sluiten, maar ook in Spanje, Portugal en Oostenrijk wordt Redcoon uit de lucht gehaald. De Duitse en de Poolse webshops worden dan weer niet vernoemd en zullen wellicht (voorlopig) overleven.

 

De activiteiten van Redcoon in die verschillende landen worden overgenomen door Media Markt. Ook het kantoor van Redcoon in Nederland zal gesloten worden. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk wanneer de verschillende webshops gesloten worden.

 

Redcoon werd enkele jaren geleden overgenomen door het Duitse Media-Saturn, maar was lang daarvoor al een succesvolle online winkel voor consumentenelektronica. Omdat Media Markt zelf steeds meer inzet op multichannel werd het kanaal binnen de groep nu echter overbodig gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.