Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday | RetailDetail

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday
Shutterstock

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

De nieuwe norm

Op Cyber Monday werd een online verkooprecord gebroken in de Verenigde Staten, met een totale omzet van 6,59 miljard dollar (5,6 miljard euro). Tijdens Black Friday was de totale online omzet 5,03 miljard dollar (4,3 miljard euro): samen dus goed voor net geen twaalf miljard dollar (tien miljard euro). De verkopen op mobiele toestellen lagen voor beide dagen rond de 2 miljard dollar (1,7 miljard euro). Gedurende het hele weekend waren ongeveer de helft van de bezoeken op webshops via een smartphone, terwijl circa een derde van de omzet op mobiele toestellen werd gehaald. 

 

Met een stijging voor mobiel van zowat 40% lijkt het er dus op dat Amerikaanse shoppers steeds meer hun weg vinden naar online winkels en mobiele toestellen om hun aankopen te doen. “Shoppen en aankopen doen op smartphones is de nieuwe norm aan het worden en dat kan toegeschreven worden aan de optimalisering van de retailervaring op mobiele toestellen en platformen”, zegt Adobe-marketingspecialist Mickey Mericle.

 

Een van de winnaars van die verschuiving naar online shoppen is Amazon, dat tijdens het voorbije weekend miljoenen Fire Tablets verkocht en waar de Echo Dot wereldwijd het meest verkochte product was. “Klanten kochten miljoenen toestellen van Amazon met Alexa gedurende het weekend, en Alexa-toestellen waren dan ook de bestsellers voor Amazon”, zegt vice-president Dave Limp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Back to top