Moederbedrijf Zalando kent immense terugval

Moederbedrijf Zalando kent immense terugval

Moederbedrijf Zalando kent immense terugval

Rocket Internet, de Duitse start-upincubator en het moederbedrijf van Zalando, heeft in de eerste helft van 2016 een immens verlies geleden. Daarnaast viel de waardering van de modestart-ups scherp terug.

Doelstellingen herhaald

Rocket Internet maakte in de eerste helft van 2016 een verlies van maar liefst 617 miljoen euro. Het wees daarbij vooral naar de slechte resultaten binnen zijn Global Fashion Group, waarin de verschillende online moderetailers zijn verzameld: die maakte op zijn eentje al een verlies van 383 miljoen euro.

 

Voor Rocket Internet blijft het zo een bijzonder moeilijke tijd. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar dan ook al met 33 procent gedaald. De modewebshops van Rocket Internet waren in 2015 nog iets meer dan 3 miljard euro waard, maar momenteel worden ze gewaardeerd op slechts 1 miljard euro.

 

Toch klinkt er bij Rocket Internet nog geen paniek en herhaalt CEO Oliver Samwer de doelstellingen voor het volledige jaar. “We verwachten nog steeds dat minstens drie van onze bedrijven winstgevend zijn tegen het einde van 2017, en dat de verliezen van die bedrijven hun hoogtepunt hebben gehaald in 2015”, aldus Samwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top