Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen | RetailDetail

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Na het faillissement van de fysieke winkels van Neckermann.com wil het bedrijf zich opnieuw gaan focussen op de online verkoop. Daarmee komt al snel een einde aan de plannen om een grote winkelketen uit te bouwen.

“Misschien nieuwe winkels in de toekomst”

Vorige week werd bekend gemaakt dat de fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland failliet werden verklaard en nu laat het bedrijf zelf verstaan dat het terug naar zijn roots gaat. “Misschien dat we in de toekomst opnieuw winkels openen, maar voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel”, zegt woordvoerder Marcel Westerveld aan De Tijd. Nochtans waren de fysieke winkels nog geen jaar geleden geopend: toen had het bestuur het idee opgevat om een omnichannelstrategie uit te werken, waarbij ook een uitgebreide winkelketen hoorde.

 

Momenteel is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn met de tien Nederlandse en vijf Belgische winkels van Neckermann.com. “We zitten in een vroege fase en maken momenteel nog volop een stand van zaken op”, zegt curator Cedric De Breet. Er wordt ook niet uitgeweid over een mogelijk faillissement van de webwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Maaltijdplatform Flavr gooit handdoek in de ring

02/05/2018

Het online platform voor huisbereide maaltijden door hobbykoks Flavr zet op 9 mei zijn activiteiten stop. De formule sloeg te weinig aan en bleek uiteindelijk niet rendabel, zo zeggen de oprichters.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

19/04/2018

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.