Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen | RetailDetail

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Neckermann.com gaat zich op webwinkel focussen

Na het faillissement van de fysieke winkels van Neckermann.com wil het bedrijf zich opnieuw gaan focussen op de online verkoop. Daarmee komt al snel een einde aan de plannen om een grote winkelketen uit te bouwen.

“Misschien nieuwe winkels in de toekomst”

Vorige week werd bekend gemaakt dat de fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland failliet werden verklaard en nu laat het bedrijf zelf verstaan dat het terug naar zijn roots gaat. “Misschien dat we in de toekomst opnieuw winkels openen, maar voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel”, zegt woordvoerder Marcel Westerveld aan De Tijd. Nochtans waren de fysieke winkels nog geen jaar geleden geopend: toen had het bestuur het idee opgevat om een omnichannelstrategie uit te werken, waarbij ook een uitgebreide winkelketen hoorde.

 

Momenteel is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn met de tien Nederlandse en vijf Belgische winkels van Neckermann.com. “We zitten in een vroege fase en maken momenteel nog volop een stand van zaken op”, zegt curator Cedric De Breet. Er wordt ook niet uitgeweid over een mogelijk faillissement van de webwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden beleven maandag en dinsdag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken met stuntprijzen uit.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

02/07/2018

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

26/06/2018

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.