The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

De Nederlandse start-up The Next Closet heeft tijdens een investeringsronde een miljoen euro aan groeikapitaal weten op te halen. Zo willen ze de online marktplaats voor tweedehands kleding verder laten groeien.

App en Belgische markt

“De snel groeiende handel via ons platform bevestigde de behoefte aan mooie tweedehands kleding”, aldus medeoprichter Lieke Pijpers aan Nederlands Medianieuws. “Om deze groei te kunnen faciliteren en versnellen, zijn we een investeringsronde gestart.”

 

Eén van die investeerders is Wayne Parker Kent, de grootste online uitgeverij van Nederland. Daar vonden ze de investering in The Next Closet een logische stap: de uitgeverij beschikt immers over enkele online beautymagazines en ziet in The Next Closet een relevante dienst voor zijn publiek. Daarnaast investeerde ook Maarten Beucker Andreae, medeoprichter en voormalige CEO van 2dehands.be, in The Next Closet.

 

Dankzij het groeigeld hoopt The Next Closet meer leden aan te trekken, onder andere dankzij de lancering van een app volgende maand en de expansie naar België binnenkort.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top