The Next Closet haalt 1 miljoen euro op | RetailDetail

The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

De Nederlandse start-up The Next Closet heeft tijdens een investeringsronde een miljoen euro aan groeikapitaal weten op te halen. Zo willen ze de online marktplaats voor tweedehands kleding verder laten groeien.

App en Belgische markt

“De snel groeiende handel via ons platform bevestigde de behoefte aan mooie tweedehands kleding”, aldus medeoprichter Lieke Pijpers aan Nederlands Medianieuws. “Om deze groei te kunnen faciliteren en versnellen, zijn we een investeringsronde gestart.”

 

Eén van die investeerders is Wayne Parker Kent, de grootste online uitgeverij van Nederland. Daar vonden ze de investering in The Next Closet een logische stap: de uitgeverij beschikt immers over enkele online beautymagazines en ziet in The Next Closet een relevante dienst voor zijn publiek. Daarnaast investeerde ook Maarten Beucker Andreae, medeoprichter en voormalige CEO van 2dehands.be, in The Next Closet.

 

Dankzij het groeigeld hoopt The Next Closet meer leden aan te trekken, onder andere dankzij de lancering van een app volgende maand en de expansie naar België binnenkort.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top