The Next Closet haalt 1 miljoen euro op | RetailDetail

The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

De Nederlandse start-up The Next Closet heeft tijdens een investeringsronde een miljoen euro aan groeikapitaal weten op te halen. Zo willen ze de online marktplaats voor tweedehands kleding verder laten groeien.

App en Belgische markt

“De snel groeiende handel via ons platform bevestigde de behoefte aan mooie tweedehands kleding”, aldus medeoprichter Lieke Pijpers aan Nederlands Medianieuws. “Om deze groei te kunnen faciliteren en versnellen, zijn we een investeringsronde gestart.”

 

Eén van die investeerders is Wayne Parker Kent, de grootste online uitgeverij van Nederland. Daar vonden ze de investering in The Next Closet een logische stap: de uitgeverij beschikt immers over enkele online beautymagazines en ziet in The Next Closet een relevante dienst voor zijn publiek. Daarnaast investeerde ook Maarten Beucker Andreae, medeoprichter en voormalige CEO van 2dehands.be, in The Next Closet.

 

Dankzij het groeigeld hoopt The Next Closet meer leden aan te trekken, onder andere dankzij de lancering van een app volgende maand en de expansie naar België binnenkort.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.