Nieuwe COO voor Showroomprivé

Nieuwe COO voor Showroomprivé

De Franse online shopping community Showroomprivé heeft een nieuwe operationeel directeur aangesteld. De 40-jarige Anil Benard-Dende komt over van bij Cdiscount en heet een kei te zijn in logistiek.

18 jaar ervaring

Met Anil Bernard-Dende haalt Showroomprivé in elk geval een ervaren rot aan boord. De nieuwe algemeen directeur operaties was eerder logistiekmanager bij meubelketen Conforama en organisatiedirecteur bij distributeur Easydis (van de Groupe Casino) alvorens in 2009 over te stappen naar e-commercesite Cdiscount, waar hij achtereenvolgens logistiekdirecteur en VP Internationaal & Regie was.

 

De Fransman, afgestudeerd aan ParisTech, krijgt als uitdrukkelijke opdracht "het aankooptraject, de klantenervaring en de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren", drie elementen die prioritair zijn in de strategie van de groep.

 

Showroomprive.com werd opgericht in 2006, trok in oktober vorig jaar naar de beurs en boekte vorig jaar een netto-omzet van 443 miljoen euro, 27% meer dan het jaar voordien. Voor de groep werken meer dan 800 mensen. De online shopping community, die actief is in negen landen (waaronder sinds 2011 ook België en Nederland), claimt een slordige 24 miljoen leden.