Nieuwe eigenaar in zicht voor 3Suisses

Nieuwe eigenaar in zicht voor 3Suisses

Nieuwe eigenaar in zicht voor 3Suisses

De Franse gewezen postordergrootheid 3Suisses is exclusieve overnamegesprekken gestart met e-commercebedrijf Domoti uit Rijsel. Beide bedrijven kennen elkaar goed: Domoti nam in de lente van vorig jaar al huislinnenmerk Becquet over van 3SI.

Inclusief 3Suisses Belgium

Domoti, de e-commercegroep boven de merken Temps L (voor senioren) en Becquet, wil 3Suisses France en 3Suisses Belgium overnemen. Hoeveel de Rijselse groep biedt, is niet bekendgemaakt. Als de Franse concurrentiewaakhond het licht op groen zet, moet de deal nog voor de zomer rond zijn. De groep zou de veertig werknemers van 3Suisses France en de achttien werknemers van de Belgische tak overnemen, alsook alle rechten op het merk.

 

3Suisses, dat in 1932 werd opgericht, vindt maar geen passend antwoord op de groeiende concurrentie van grote spelers als Amazon en Zalando, en op zijn historische concurrent La Redoute. De groep stopte in 2014 met de verspreiding van zijn beroemde papieren catalogus om volledig de kaart van de e-commerce te trekken, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht: in 2016 draaide 3Suisses een verlies van 60 miljoen euro op een omzet van 120 miljoen. Ter vergelijking: een tiental jaar geleden was 3Suisses nog goed voor een omzet van bijna een miljard euro. Sinds 2009 stapelde 3Suisses al meer dan 650 miljoen euro aan schulden op.

 

In de lente van vorig jaar kondigde 3SI (het voormalige 3Suisses international) al zijn intentie aan om zijn webshops in de etalage te zetten en zich nog louter toe te spitsen op de dienstverlening aan e-commercebedrijven. De herstructurering die daarmee gepaard ging, kostte in Frankrijk tachtig jobs. Sinds 2009 sneuvelden bij het bedrijf al een duizendtal banen, ook in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.