Omzet Amazon opnieuw met derde de hoogte in

Omzet Amazon opnieuw met derde de hoogte in

De omzet van de Amerikaanse online retailer Amazon is in het derde kwartaal met 29% gestegen naar 32,7 miljard dollar (30 miljard euro). Toch waren de analisten toch niet tevreden.

Verlies buiten Verenigde Staten

Dat heeft alles te maken met de voorspellingen voor het komende kwartaal: Amazon voorspelt zelf een omzet tussen 42 en 45,5 miljard dollar (39 en 42 miljard euro), maar dat was niet helemaal naar de zin van analisten en aandeelhouders, die de koers met 6% deden dalen. Nochtans wist Amazon naast de omzetstijging ook de winst te verdrievoudigen van 79 naar 252 miljoen dollar (230 miljoen euro).

 

Het grootste deel van de omzet wordt nog steeds gehaald in de Verenigde Staten, maar ook de internationale markten groeiden in het derde kwartaal met meer dan een kwart ten opzichte van een jaar eerder. Die groei kwam er wel enkel dankzij zware investeringen, wat ervoor zorgde dat Amazon buiten de Verenigde Staten verlies maakte.

 

Gelukkig voor Amazon blijft het veel geld verdienen met Amazon Web Services, waar de kosten relatief laag blijven en er dus een hogere winstmarge is. Die winst trok het verlies op de internationale markten dan ook volledig recht.