Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal | RetailDetail

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2016 is de omzet van de Duitse online dierenwinkel Zooplus opnieuw met 28% gegroeid. Door de zwakte van het Britse pond is de groei in het Verenigd Koninkrijk de voorbije maanden wel vertraagd.

Impact brexit

Het Duitse Zooplus haalde in het derde kwartaal een omzet van 227 miljoen euro, 28% meer dan de 178 miljoen euro van een jaar eerder. Ook over de drie eerste kwartalen heen was er sprake van een groei van 28%.

 

De groei van Zooplus was wel iets lager dan de voorbije kwartalen, maar dat was vooral te wijten aan de gevolgen van de brexit. Daardoor daalde de waarde van het Britse pond, wat er dan weer voor zorgde dat de groei in het Verenigd Koninkrijk vertraagde. Zonder die impact was de omzet van de online dierenwinkel met meer dan 30% gegroeid.

 

Zooplus verwacht voor het volledige boekjaar 2016 een omzet van minstens 900 miljoen euro. In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 742,7 miljoen euro. Dat was toen ook al een groei van 30% ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.