Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal | RetailDetail

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

Omzet Zooplus stijgt met kwart in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2016 is de omzet van de Duitse online dierenwinkel Zooplus opnieuw met 28% gegroeid. Door de zwakte van het Britse pond is de groei in het Verenigd Koninkrijk de voorbije maanden wel vertraagd.

Impact brexit

Het Duitse Zooplus haalde in het derde kwartaal een omzet van 227 miljoen euro, 28% meer dan de 178 miljoen euro van een jaar eerder. Ook over de drie eerste kwartalen heen was er sprake van een groei van 28%.

 

De groei van Zooplus was wel iets lager dan de voorbije kwartalen, maar dat was vooral te wijten aan de gevolgen van de brexit. Daardoor daalde de waarde van het Britse pond, wat er dan weer voor zorgde dat de groei in het Verenigd Koninkrijk vertraagde. Zonder die impact was de omzet van de online dierenwinkel met meer dan 30% gegroeid.

 

Zooplus verwacht voor het volledige boekjaar 2016 een omzet van minstens 900 miljoen euro. In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 742,7 miljoen euro. Dat was toen ook al een groei van 30% ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.