Picnic komt met app voor blinden en slechtzienden | RetailDetail

Picnic komt met app voor blinden en slechtzienden

Picnic komt met app voor blinden en slechtzienden

Online supermarkt Picnic heeft een app ontwikkeld die specifiek is gericht op blinden en slechtzienden. De app leest de nodige informatie voor, zodat ook gebruikers met een visuele beperking online kunnen winkelen.

Informatie voorlezen

Voorlopig is er enkel een app voor iOS, omdat Picnic meent dat die toestellen voor mensen met een beperking eenvoudiger te gebruiken zijn. “Zo zit er de functionaliteit in om informatie voor te lezen aan de gebruiker wanneer deze over het scherm veegt. Deze functionaliteit hebben we voor Picnic in de app context gegeven, zodat het systeem geen losse elementen voorleest, maar bijvoorbeeld 'pot pindakaas, 150 gram, klik dubbel voor toevoegen aan winkelmandje”, aldus Lars Lockefeer van Picnic aan Twinkle.

 

Ook de ontwikkeling van een gelijkaardige app voor Android staat al op de planning bij Picnic. Voor de huidige app werkte Picnic samen met eigen klanten, om uit te zoeken hoe die exact moest werken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Picnic breidt uit in Nederland en Duitsland

16/04/2018

Picnic Duitsland start met grote ambities: binnen zes maanden wil de Nederlandse online supermarkt al winst boeken in Noordrijn-Westfalen. In eigen land rolt Picnic zijn leveringsdienst dan weer uit naar Noord-Brabant.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.