Pinterest verzamelt buyable pins op één plaats

Pinterest verzamelt buyable pins op één plaats

Het sociale netwerk Pinterest heeft op zijn app een pagina aangemaakt waarin enkel 'buyable pins' te vinden zijn. Het gaat in feite om een webwinkel, waar verschillende adverteerders hun producten kunnen aanbieden aan gebruikers van Pinterest.

Buyable pins ook op Android

Het extra tabblad in de app is momenteel enkel maar beschikbaar voor consumenten in de Verenigde Staten. De pins in de shop worden door medewerkers van Pinterest zelf toegevoegd. De komende weken zal de service verder uitgerold worden, maar het staat nog niet vast of het ook internationaal beschikbaar zal worden.


Met het toevoegen van de shop zijn de buyable pins ook meteen beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen. Tot nu toe konden enkel gebruikers van Apple op mobiele toestellen buyable pins gebruiken.


Pinterest zegt in een blogbericht dat er momenteel al meer dan 60 miljoen pins zijn waarvan bezoekers rechtstreeks het product kunnen kopen. Ze zijn te herkennen aan de blauwe prijzen. Wanneer men daarop klikt, wordt de klant rechtstreeks naar een betaalpagina geleid, zonder dat hij de app moet verlaten.

Tags: