Pinterest verzamelt buyable pins op één plaats | RetailDetail

Pinterest verzamelt buyable pins op één plaats

Pinterest verzamelt buyable pins op één plaats

Het sociale netwerk Pinterest heeft op zijn app een pagina aangemaakt waarin enkel 'buyable pins' te vinden zijn. Het gaat in feite om een webwinkel, waar verschillende adverteerders hun producten kunnen aanbieden aan gebruikers van Pinterest.

Buyable pins ook op Android

Het extra tabblad in de app is momenteel enkel maar beschikbaar voor consumenten in de Verenigde Staten. De pins in de shop worden door medewerkers van Pinterest zelf toegevoegd. De komende weken zal de service verder uitgerold worden, maar het staat nog niet vast of het ook internationaal beschikbaar zal worden.


Met het toevoegen van de shop zijn de buyable pins ook meteen beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen. Tot nu toe konden enkel gebruikers van Apple op mobiele toestellen buyable pins gebruiken.


Pinterest zegt in een blogbericht dat er momenteel al meer dan 60 miljoen pins zijn waarvan bezoekers rechtstreeks het product kunnen kopen. Ze zijn te herkennen aan de blauwe prijzen. Wanneer men daarop klikt, wordt de klant rechtstreeks naar een betaalpagina geleid, zonder dat hij de app moet verlaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.