Priceminister wordt Rakuten | RetailDetail

Priceminister wordt Rakuten

Priceminister wordt Rakuten

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

 

Uniformiteit

Vanaf 1 maart zullen bezoekers van Priceminister doorverwezen worden naar een pagina van Rakuten. Daar vinden ze nog steeds hetzelfde aanbod, maar dus onder een ander merk. Priceminister werd in 2000 opgericht en kwam in 2010 voor 200 miljoen euro in handden van de Japanse groep.

 

Rakuten nam in het Verenigd Koninkrijk Play.com over, in Duitsland Tradoria en in de Verenigde Staten Buy.com: allemaal hebben ze na verloop van tijd hun naam laten vallen in het voordeel van Rakuten. Dat Priceminister langer heeft overleefd, heeft te maken met de goede naam die het merk had in Frankrijk. Daarom werd besloten om in de beginjaren Priceminister en Rakuten naast elkaar te gebruiken, schrijft het Franse LSA.

 

Rakuten voert de naamsveranderingen door om een meer uniform merk in de markt te kunnen zetten, om zo beter te concurreren met bedrijven als Alibaba en Amazon. Een tijdje geleden gingen er nog geruchten dat Rakuten van plan was om Priceminister van de hand te doen, maar dat lijkt nu van de baan. Het zou wel het Franse logistieke bedrijf Alpha Direct Services willen verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Carrefour brengt "transparante kip" uit de blockchain

06/03/2018

Consumenten kunnen voortaan alles te weten komen over de kip op hun bord, want alles over de herkomst van de huismerkkip van Carrefour valt vanaf nu te lezen op het etiket. Dankzij de blockchain-technologie. 

Givenchy gaat internationaal met webshop

06/03/2018

Modehuis Givenchy gaat zijn webshop voor het eerst buiten Frankrijk aanbieden. Kooplustigen uit Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf nu de hele collectie én unieke items online kopen.

Back to top