Regering wil kwalitatieve jobs creëren in e-commerce | RetailDetail

Regering wil kwalitatieve jobs creëren in e-commerce

Regering wil kwalitatieve jobs creëren in e-commerce

Federaal minister van werk Kris Peeters heeft dinsdag tijdens een gesprek met werkgevers en werknemers in de logistieke en distributiesector aangegeven dat hij in de toekomst kwalitatieve jobs wil creëren in de e-commerce.

"Zorgen over loonvoorwaarden"

Met die uitspraak wil hij de vakbonden geruststellen, die vrezen voor Duitse toestanden: daar hebben de slechte werkomstandigheden in de e-commerce al voor flink wat stakingen gezorgd. Minister Peeters wil tegen juli met een plan komen dat België aantrekkelijker moet maken voor de sector.

 

Zo wil hij onder andere meer nachtwerk toestaan. Momenteel mogen handelaars in België niet werken tussen acht uur 's avonds en zes uur 's morgens. In Nederland mag dat wel, waardoor webshops als Coolblue en Bol.com snelle leveringen kunnen voorzien.

 

De vakbonden zijn nog terughoudend, maar beseffen dat er iets moet veranderen. "We maken ons zorgen over de loonvoorwaarden en de flexibiliteit van nachtwerk", zegt Jan Sannen van de christelijke vakbond ACV aan De Tijd. Ze willen ook vermijden dat de jobs voornamelijk naar studenten en uitzendkrachten gaan, zoals dat in Nederland en Duitsland het geval is.

 

"Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat een versoepeling de sector een nieuwe dynamiek zal geven. Er zullen veel nieuwe jobs worden gecreëerd, maar het moeten kwalitatieve jobs zijn", zei minister Peeters als antwoord op de vragen van de vakbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top