Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

 

Winstgevend maken

Home24 haalde in de eerste negen maanden van 2017 dan wel een omzet van 195 miljoen euro, een stijging van 10%, maar het slikte ook nog steeds een verlies van 18 miljoen euro. Dat was wel al een derde minder dan een jaar eerder. Het doel is om winstgevend te zijn wanneer het bedrijf naar de beurs trekt.

 

Rocket Internet, dat 43% van de aandelen van Home24 in handen heeft, zou volgens het Duitse Manager Magazin al in gesprek zijn met mogelijke investeerders. In maart 2016 werd de waarde van de online meubelwinkel nog op 981 miljoen euro geraamd, maar in mei 2017 was dat al teruggevallen tot 440 miljoen euro. Toch ziet Rocket Internet dit als het gepaste moment om naar de beurs te trekken, omdat daar momenteel een positieve trend waarneembaar is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.