Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

 

Winstgevend maken

Home24 haalde in de eerste negen maanden van 2017 dan wel een omzet van 195 miljoen euro, een stijging van 10%, maar het slikte ook nog steeds een verlies van 18 miljoen euro. Dat was wel al een derde minder dan een jaar eerder. Het doel is om winstgevend te zijn wanneer het bedrijf naar de beurs trekt.

 

Rocket Internet, dat 43% van de aandelen van Home24 in handen heeft, zou volgens het Duitse Manager Magazin al in gesprek zijn met mogelijke investeerders. In maart 2016 werd de waarde van de online meubelwinkel nog op 981 miljoen euro geraamd, maar in mei 2017 was dat al teruggevallen tot 440 miljoen euro. Toch ziet Rocket Internet dit als het gepaste moment om naar de beurs te trekken, omdat daar momenteel een positieve trend waarneembaar is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top