Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

 

Winstgevend maken

Home24 haalde in de eerste negen maanden van 2017 dan wel een omzet van 195 miljoen euro, een stijging van 10%, maar het slikte ook nog steeds een verlies van 18 miljoen euro. Dat was wel al een derde minder dan een jaar eerder. Het doel is om winstgevend te zijn wanneer het bedrijf naar de beurs trekt.

 

Rocket Internet, dat 43% van de aandelen van Home24 in handen heeft, zou volgens het Duitse Manager Magazin al in gesprek zijn met mogelijke investeerders. In maart 2016 werd de waarde van de online meubelwinkel nog op 981 miljoen euro geraamd, maar in mei 2017 was dat al teruggevallen tot 440 miljoen euro. Toch ziet Rocket Internet dit als het gepaste moment om naar de beurs te trekken, omdat daar momenteel een positieve trend waarneembaar is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.