RTL en Happy Investments investeren in Miinto

RTL en Happy Investments investeren in Miinto

RTL Ventures en Happy Investments, de investeringsmaatschappij van Laurens Groenendijk, nemen een minderheidsaandeel in de Deense Miinto Holding. De drie partijen werkten al samen in een joint venture voor de Nederlandse versie van Miinto.

Professionalisering

Miinto is een online platform van fysieke modewinkels dat ongeveer 240.000 producten aanbiedt. Sinds 2012 is het ook in Nederland te vinden, waarvoor het dus een aparte onderneming oprichtte onder de naam Miinto Benelux. Nu wordt de samenwerking tussen de drie partijen echter verder uitgebreid met een investering in de Miinto Holding. Daarbij wordt gesproken van een fors bedrag dat nodig is om de verdere uitbreiding te ondersteunen, maar exacte bedragen worden er niet genoemd.

 

Miinto stelde vorige maand Marc Kooiman aan als de nieuwe managing director. Hij moet instaan voor de verdere professionalisering van het bedrijf, dat naast Denemarken en Nederland ook te vinden is in Zweden en Noorwegen. Deze investering hoort ongetwijfeld ook binnen die strategie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Lego gaat 1.400 banen schrappen

05/09/2017

Deense speelgoedmaker Lego gaat 1.400 banen schrappen, nadat het voor het eerst in meer dan tien jaar te maken heeft gekregen met een omzetdaling. De jobs moeten voor het einde van het jaar verdwijnen.

Back to top