Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce | RetailDetail

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

 

Jasmo

Moitier stond zes jaar aan de leiding bij Becommerce, maar wil nu volgens een persbericht op zoek naar een nieuwe en internationale uitdaging. Ze wordt nu opgevolgd door Sofie Geeroms, die bijna drie jaar geleden de voedingsstart-up Jasmo oprichtte: die moet het mogelijk maken om via een app of online platform snel een kok te vinden die bij de klant thuis in de keuken een maaltijd komt bereiden. Daarnaast werkte Geeroms ook op een aantal kabinetten van Open VLD-ministers en is ze zo ongetwijfeld bekend met Patricia Ceysens, huidig voorzitster van Becommerce.

 

Becommerce vertegenwoordigt de volledige Belgische e-commerce en telt momenteel ongeveer 500 leden. De online verkoop is in België goed voor een omzet van ongeveer 10 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Al 7,4 miljoen online shoppers in België 

08/06/2018

Alle Belgen samen spendeerden in het eerste kwartaal van dit jaar 2,73 miljard euro online. Zo’n 7,4 miljoen mensen kochten in totaal 23 miljoen keer online, opnieuw een flinke stijging.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.