Spectaculaire groei e-commerce in Asia-Pacific | RetailDetail

Spectaculaire groei e-commerce in Asia-Pacific

Spectaculaire groei e-commerce in Asia-Pacific

Tegen 2020 zal de online verkoop in China, Japan, Zuid-Korea, India en Australië verdubbelen tot 1.400 miljard dollar. Daarvan neemt China het gros voor zijn rekening, maar India is wel veruit de snelste groeier, aldus marktonderzoeker Forrester.

 

Chinese e-commerce groter dan de Amerikaanse

Ondanks de afkoeling van de Chinese economie ‑ de groei bleef voor het eerst sinds 2009 onder de 7% ‑ blijft China de dominante speler in de wereld van de e-commerce. Het land nam in 2015 de koppositie over van de Verenigde Staten en stevent tegen 2020 af op een totale online omzet van 1.100 miljard dollar, een slordige 999 miljard euro.

 

“De dagen van duizelingwekkende groei op jaarbasis mogen voor China dan al voorbij zijn, het huidige groeitempo blijft stevig en ligt in lijn met dat van andere volwassen markten in de regio, zoals Japan en Zuid-Korea”, zegt Lily Varon, analist bij Forrester. Tegen 2020 zal de Chinese e-commerce 9 keer groter zijn dan de Japanse (122 miljard dollar) en liefst 17 keer groter dan de Zuid-Koreaanse (65 miljard dollar).

 

India snelste groeier

India is nu de snelste groeier in de regio. Volgens Forrester zal de e-commerce-omzet er tegen 2020 vervijfvoudigen van 12 miljard dollar nu tot zo’n 75 miljard dollar, omgerekend 68 miljard euro. De markt groei spectaculair doordat almaar meer Indiërs online kopen en het gemiddelde bedrag per aankoop eveneens in de lift zit. En dus wordt er volop geïnvesteerd in de Indiase e-commerce.

 

Al waarschuwt Forrester wel dat de lokale handelscultuur (die nog altijd sterk steunt op cash geld), de onderontwikkelde logistiek (te weinig distributiecentra voor het onmetelijke land) en de mobiliteitsproblemen (die van leveringen aan huis een ware uitdaging maken) zand in de machine kunnen strooien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

JD.com wil keten van kleine automatische supermarkten uitbouwen

13/02/2018

Het Chinese JD.com wil in het thuisland een keten met winkeltjes zonder kassa’s uitbouwen. Die komt er naast naast 7Fresh, de hoogtechnologische supermarktketen waarvan de eerste vestiging eind vorig jaar opende.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

Back to top