Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Almaar meer werknemers laten hun online bestelde kerstcadeautjes afleveren op het werk. Acht op de tien kmo’s staan dat ook toe, zolang het maar niet voor extra last zorgt op de werkvloer.

“Gunst” voor de medewerkers

Steeds meer kerstcadeaus worden niet alleen online aangekocht, maar ook geleverd op het werk. Uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waaraan 577 kmo’s hebben deelgenomen, blijkt dat 83% van die kmo’s toestaat dat werknemers hun bij webwinkels bestelde pakjes laten afleveren op het werk. Bijna één derde van de kmo’s merkt op dat er in de aanloop naar Kerstmis meer bestellingen op de werkvloer toekomen.

 

“De meeste werkgevers beschouwen dit als een gunst, zodat hun werknemers hun bestelling niet na de werkuren nog ergens anders moeten ophalen”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Nogal wat zaakvoerders laten zelf ook privébestellingen toekomen op het werk en vinden dat hun medewerkers daar ook recht op hebben. En zolang dergelijke leveringen geen extra last veroorzaken, is er geen vuiltje aan de lucht.

 

Wat dat laatste betreft, zijn vier op de tien kmo-zaakvoerders wel klaar en duidelijk: eens de levering van online bestelde producten voor extra last zorgt binnen het bedrijf, is het uit met het verhaal. Maar zo’n vaart loopt het vooralsnog niet, aldus het NSZ.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Handsfree shoppen in Hasselt vanaf 29 juni

27/06/2018

De stad Hasselt en CityDepot, transportbedrijf en dochter van bpost, slaan de handen in elkaar voor het opzetten van een Shop&Send-concept in de Limburgse hoofdstad. Dit geeft klanten van winkels in de stad de kans om handsfree te shoppen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

JBC wint tijd aan de kassa met RFID

07/06/2018

Dankzij RFID wint kledingretailer JBC per verkocht kledingstuk een tiental seconden tijd aan de kassa’s. Medewerkers hoeven prijskaartjes immers niet meer individueel te scannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.