Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Almaar meer werknemers laten hun online bestelde kerstcadeautjes afleveren op het werk. Acht op de tien kmo’s staan dat ook toe, zolang het maar niet voor extra last zorgt op de werkvloer.

“Gunst” voor de medewerkers

Steeds meer kerstcadeaus worden niet alleen online aangekocht, maar ook geleverd op het werk. Uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waaraan 577 kmo’s hebben deelgenomen, blijkt dat 83% van die kmo’s toestaat dat werknemers hun bij webwinkels bestelde pakjes laten afleveren op het werk. Bijna één derde van de kmo’s merkt op dat er in de aanloop naar Kerstmis meer bestellingen op de werkvloer toekomen.

 

“De meeste werkgevers beschouwen dit als een gunst, zodat hun werknemers hun bestelling niet na de werkuren nog ergens anders moeten ophalen”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Nogal wat zaakvoerders laten zelf ook privébestellingen toekomen op het werk en vinden dat hun medewerkers daar ook recht op hebben. En zolang dergelijke leveringen geen extra last veroorzaken, is er geen vuiltje aan de lucht.

 

Wat dat laatste betreft, zijn vier op de tien kmo-zaakvoerders wel klaar en duidelijk: eens de levering van online bestelde producten voor extra last zorgt binnen het bedrijf, is het uit met het verhaal. Maar zo’n vaart loopt het vooralsnog niet, aldus het NSZ.