Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Steeds meer pakjes geleverd op het werk

Almaar meer werknemers laten hun online bestelde kerstcadeautjes afleveren op het werk. Acht op de tien kmo’s staan dat ook toe, zolang het maar niet voor extra last zorgt op de werkvloer.

“Gunst” voor de medewerkers

Steeds meer kerstcadeaus worden niet alleen online aangekocht, maar ook geleverd op het werk. Uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waaraan 577 kmo’s hebben deelgenomen, blijkt dat 83% van die kmo’s toestaat dat werknemers hun bij webwinkels bestelde pakjes laten afleveren op het werk. Bijna één derde van de kmo’s merkt op dat er in de aanloop naar Kerstmis meer bestellingen op de werkvloer toekomen.

 

“De meeste werkgevers beschouwen dit als een gunst, zodat hun werknemers hun bestelling niet na de werkuren nog ergens anders moeten ophalen”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Nogal wat zaakvoerders laten zelf ook privébestellingen toekomen op het werk en vinden dat hun medewerkers daar ook recht op hebben. En zolang dergelijke leveringen geen extra last veroorzaken, is er geen vuiltje aan de lucht.

 

Wat dat laatste betreft, zijn vier op de tien kmo-zaakvoerders wel klaar en duidelijk: eens de levering van online bestelde producten voor extra last zorgt binnen het bedrijf, is het uit met het verhaal. Maar zo’n vaart loopt het vooralsnog niet, aldus het NSZ.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.