Tesco voert eerste levering met robot uit | RetailDetail

Tesco voert eerste levering met robot uit

Tesco voert eerste levering met robot uit

De Britse supermarktketen Tesco heeft voor het eerst een online bestelling bij een klant aan huis geleverd met de hulp van een robot.

Tesco Now

De robots zijn volledig zelfstandig en kunnen in een straal van ongeveer vijf kilometer rond een supermarkt van Tesco leveren. Klanten kunnen hun bestellingen volgen via een speciale app. Om te voorkomen dat de robots worden gestolen, zit er ook een antidiefstalsysteem in de toestellen.

 

De test met de robot, die voorlopig maar één keer zal worden uitgevoerd, werd gedaan in het kader van Tesco Now, waarbij online bestellingen binnen het uur bij de klant thuis worden geleverd. Die dienst werd in april al uitvoerig getest en Tesco wil die binnenkort in meer locaties doorheen Londen beschikbaar maken.

 

“We kijken altijd uit naar nieuwe manieren om de winkelervaring van onze klanten te verbeteren. We hebben een eenmalige test uitgevoerd als onderdeel van de service Tesco Now, in samenwerking met een technologiebedrijf. We hebben heel wat geleerd van deze test en we zullen de feedback bekijken voor we de volgende stappen nemen”, aldus Tesco. De robots werden in samenwerking met het bedrijf Starship Technologies ontwikkeld.

 

De robot die Tesco gebruikt is een idee van Ahti Heinla en Janus Friist, twee medeoprichters van Skype, die eind 2015 met het nieuws naar buiten kwamen dat de robot in ontwikkeling was. De robot rijdt 99% autonoom, al kan een menselijke bestuurder de controle nemen bij problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Fusiedeal tussen Sainsbury’s en Asda is rond

30/04/2018

Twee dagen nadat geruchten over een mogelijke fusie tussen de Britse warenhuisketens Asda en Sainsbury’s de kop opstaken, volgt nu het nieuws dat de deal rond is. De groep wordt de grootste in het Verenigd Koninkrijk, net voor Tesco.

Superfusie tussen Sainsbury's en Asda in de maak

28/04/2018

De Britse supermarktketens Asda en Sainsbury’s zijn in vergevorderde gesprekken rond een fusie. De deal van zo’n tien miljard Britse pond zou Tesco onttronen als grootste Britse foodretailer.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Filet Pur: Parallelimport voor gevorderden

13/04/2018

Dreigen, liegen, bedriegen: in handelsrelaties wordt valsspelen steevast beloond, leerden we afgelopen week. Aan complottheorieën geen gebrek in het vrolijke nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!