Total Sports wordt Sportshop.com | RetailDetail

Total Sports wordt Sportshop.com

Total Sports wordt Sportshop.com
Shutterstock

Total Sports Trading verandert op 1 juli van naam en gaat dan officieel verder als Sportshop.com. Met die nieuwe wil de groep sportwebshops internationaal verder kunnen groeien. In Nederland blijven de huidige namen ook in gebruik.

Eigen identiteit

Total Sports Trading is in Nederland bekend van webshops zoals Hardloopshop.nl, Handbalshop.nl, Hockeyshop.nl, Volleybalshop.nl, Korfbalshop.nl en Fitnessshop.nl. Die blijven in Nederland ook bestaan, maar internationaal wordt er voor een andere strategie gekozen. Sportshop.com zal ze bundelen tot één groot online warenhuis voor sporters, een beetje zoals eerder ook Coolblue al besloot om al zijn aparte webshops achter zich te laten en onder één merknaam verder te gaan.

 

Al vanaf het begin in 2002 is het doel van Total Sports geweest om vernieuwend en onderscheidend te zijn in de markt", zegt directeur Mark van Gijzel. “Bij onderscheidend willen zijn past ook een eigen identiteit. Om de eigen identiteit nog beter vorm te geven hebben we ervoor gekozen om verder te gaan met een sterke overkoepelende brand. Total Sports zal vervangen worden door de naam Sportshop.com met een daarbij behorend beeldmerk.”

 

Sinds vorige maand beschikt Total Sports ook over een eigen distributiecentrum in Waalwijk, daar waar het voorheen moest verzenden uit vier verschillende magazijnen. Het distributiecentrum is 3.500 m² groot en kan nog eens met 1.500 m² uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.