Trusted Shops-keurmerk nu ook in België

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België
Trusted Shops, het bekende Europese keurmerk dat inmiddels al aan ruim 16.000 gecertificeerde onlinewinkels in Europa is toegekend, is van start gegaan in ons land. De organisatie wil daarmee haar graantje meepikken van de enorme groei van e-commerce in België.

"Enorme groei in België"

"Een beter tijdstip dan nu is haast ondenkbaar, want ondanks de financiële crisis maakt e-commerce in Europa en met name in België een enorme groei door", zegt Liesbeth Mack-de Boer, Executive Director Markets & Sales bij Trusted Shops.

 

Trusted Shops kan alvast meteen met een grote naam uitpakken: Zalando. "Klantvertrouwen en veiligheid zijn voor ons als klantgericht bedrijf belangrijke elementen van ons businessmodel. Daarom hebben we in België de handen ineengeslagen met Trusted Shops", bevestigt Filip Dames, Chief Experience Officer bij Zalando. "Het grote vertrouwen van de consument in het keurmerk van Trusted Shops heeft een positief effect op onze conversie."

 

Ruim 60 kwaliteitscriteria

Vooraleer het keurmerk daadwerkelijk wordt verleend, moet een webwinkel aan meer dan 60 kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij wordt onder andere gelet op respect voor de consumentenrechten, privacybescherming, prijstransparantie, retourvoorwaarden en de herkomst van de aangeboden producten.

 

Daarnaast biedt iedere goedgekeurde webwinkel de Trusted Shops-kopersbescherming aan. Wanneer het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag na het terugsturen niet teruggestort wordt, krijgt de klant zijn geld terug van Trusted Shops.

 

Trusted Shops is gevestigd in Keulen en werd opgericht in 1999. Het bedrijf is inmiddels naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van de certificering van webwinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top