Trusted Shops-keurmerk nu ook in België

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België

Trusted Shops, het bekende Europese keurmerk dat inmiddels al aan ruim 16.000 gecertificeerde onlinewinkels in Europa is toegekend, is van start gegaan in ons land. De organisatie wil daarmee haar graantje meepikken van de enorme groei van e-commerce in België.

"Enorme groei in België"

"Een beter tijdstip dan nu is haast ondenkbaar, want ondanks de financiële crisis maakt e-commerce in Europa en met name in België een enorme groei door", zegt Liesbeth Mack-de Boer, Executive Director Markets & Sales bij Trusted Shops.

 

Trusted Shops kan alvast meteen met een grote naam uitpakken: Zalando. "Klantvertrouwen en veiligheid zijn voor ons als klantgericht bedrijf belangrijke elementen van ons businessmodel. Daarom hebben we in België de handen ineengeslagen met Trusted Shops", bevestigt Filip Dames, Chief Experience Officer bij Zalando. "Het grote vertrouwen van de consument in het keurmerk van Trusted Shops heeft een positief effect op onze conversie."

 

Ruim 60 kwaliteitscriteria

Vooraleer het keurmerk daadwerkelijk wordt verleend, moet een webwinkel aan meer dan 60 kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij wordt onder andere gelet op respect voor de consumentenrechten, privacybescherming, prijstransparantie, retourvoorwaarden en de herkomst van de aangeboden producten.

 

Daarnaast biedt iedere goedgekeurde webwinkel de Trusted Shops-kopersbescherming aan. Wanneer het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag na het terugsturen niet teruggestort wordt, krijgt de klant zijn geld terug van Trusted Shops.

 

Trusted Shops is gevestigd in Keulen en werd opgericht in 1999. Het bedrijf is inmiddels naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van de certificering van webwinkels.

Tags: