Trusted Shops-keurmerk nu ook in België | RetailDetail

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België
Trusted Shops, het bekende Europese keurmerk dat inmiddels al aan ruim 16.000 gecertificeerde onlinewinkels in Europa is toegekend, is van start gegaan in ons land. De organisatie wil daarmee haar graantje meepikken van de enorme groei van e-commerce in België.

"Enorme groei in België"

"Een beter tijdstip dan nu is haast ondenkbaar, want ondanks de financiële crisis maakt e-commerce in Europa en met name in België een enorme groei door", zegt Liesbeth Mack-de Boer, Executive Director Markets & Sales bij Trusted Shops.

 

Trusted Shops kan alvast meteen met een grote naam uitpakken: Zalando. "Klantvertrouwen en veiligheid zijn voor ons als klantgericht bedrijf belangrijke elementen van ons businessmodel. Daarom hebben we in België de handen ineengeslagen met Trusted Shops", bevestigt Filip Dames, Chief Experience Officer bij Zalando. "Het grote vertrouwen van de consument in het keurmerk van Trusted Shops heeft een positief effect op onze conversie."

 

Ruim 60 kwaliteitscriteria

Vooraleer het keurmerk daadwerkelijk wordt verleend, moet een webwinkel aan meer dan 60 kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij wordt onder andere gelet op respect voor de consumentenrechten, privacybescherming, prijstransparantie, retourvoorwaarden en de herkomst van de aangeboden producten.

 

Daarnaast biedt iedere goedgekeurde webwinkel de Trusted Shops-kopersbescherming aan. Wanneer het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag na het terugsturen niet teruggestort wordt, krijgt de klant zijn geld terug van Trusted Shops.

 

Trusted Shops is gevestigd in Keulen en werd opgericht in 1999. Het bedrijf is inmiddels naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van de certificering van webwinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top