Trusted Shops-keurmerk nu ook in België | RetailDetail

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België

Trusted Shops-keurmerk nu ook in België
Trusted Shops, het bekende Europese keurmerk dat inmiddels al aan ruim 16.000 gecertificeerde onlinewinkels in Europa is toegekend, is van start gegaan in ons land. De organisatie wil daarmee haar graantje meepikken van de enorme groei van e-commerce in België.

"Enorme groei in België"

"Een beter tijdstip dan nu is haast ondenkbaar, want ondanks de financiële crisis maakt e-commerce in Europa en met name in België een enorme groei door", zegt Liesbeth Mack-de Boer, Executive Director Markets & Sales bij Trusted Shops.

 

Trusted Shops kan alvast meteen met een grote naam uitpakken: Zalando. "Klantvertrouwen en veiligheid zijn voor ons als klantgericht bedrijf belangrijke elementen van ons businessmodel. Daarom hebben we in België de handen ineengeslagen met Trusted Shops", bevestigt Filip Dames, Chief Experience Officer bij Zalando. "Het grote vertrouwen van de consument in het keurmerk van Trusted Shops heeft een positief effect op onze conversie."

 

Ruim 60 kwaliteitscriteria

Vooraleer het keurmerk daadwerkelijk wordt verleend, moet een webwinkel aan meer dan 60 kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij wordt onder andere gelet op respect voor de consumentenrechten, privacybescherming, prijstransparantie, retourvoorwaarden en de herkomst van de aangeboden producten.

 

Daarnaast biedt iedere goedgekeurde webwinkel de Trusted Shops-kopersbescherming aan. Wanneer het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag na het terugsturen niet teruggestort wordt, krijgt de klant zijn geld terug van Trusted Shops.

 

Trusted Shops is gevestigd in Keulen en werd opgericht in 1999. Het bedrijf is inmiddels naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van de certificering van webwinkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.