Verkoop op ao.nl van start gegaan | RetailDetail

Verkoop op ao.nl van start gegaan

Verkoop op ao.nl van start gegaan

De Britse online retailer Appliances Online is gestart met de verkoop in Nederland. Nederland is de derde markt waar ao.com van start gaat. Eerder verkocht het al in thuisland Verenigd Koninkrijk en in Duitsland.

Levering in Nederland nog niet op punt

Momenteel is het assortiment op ao.nl nog kleiner dan dat op ao.com. Er zijn al producten te vinden in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken, maar op de Britse site wordt er ook verkocht in de categorieën televisies, huishoudelijke apparaten en audioapparatuur. Het is dus niet onbestaande dat het assortiment binnenkort nog verder wordt uitgebreid.

 

De Nederlandse bestellingen, die gratis een dag na de bestelling aan huis worden geleverd, worden aangestuurd vanuit het distributiecentrum in het Duitse Bergheim. Althans, dat zou zo moeten, want op veel plekken wordt er enkel op maandag, woensdag en vrijdag geleverd, terwijl ao.nl in bepaalde gebieden zelfs helemaal niet levert. Dat schrijft Twinkle.

 

In de eerste helft van dit jaar moet er ook nog een distributiecentrum komen in de buurt van Keulen, waardoor de leveringsmogelijkheden van Appliances Online richting Nederland waarschijnlijk verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top