Verkoop op ao.nl van start gegaan | RetailDetail

Verkoop op ao.nl van start gegaan

Verkoop op ao.nl van start gegaan

De Britse online retailer Appliances Online is gestart met de verkoop in Nederland. Nederland is de derde markt waar ao.com van start gaat. Eerder verkocht het al in thuisland Verenigd Koninkrijk en in Duitsland.

Levering in Nederland nog niet op punt

Momenteel is het assortiment op ao.nl nog kleiner dan dat op ao.com. Er zijn al producten te vinden in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken, maar op de Britse site wordt er ook verkocht in de categorieën televisies, huishoudelijke apparaten en audioapparatuur. Het is dus niet onbestaande dat het assortiment binnenkort nog verder wordt uitgebreid.

 

De Nederlandse bestellingen, die gratis een dag na de bestelling aan huis worden geleverd, worden aangestuurd vanuit het distributiecentrum in het Duitse Bergheim. Althans, dat zou zo moeten, want op veel plekken wordt er enkel op maandag, woensdag en vrijdag geleverd, terwijl ao.nl in bepaalde gebieden zelfs helemaal niet levert. Dat schrijft Twinkle.

 

In de eerste helft van dit jaar moet er ook nog een distributiecentrum komen in de buurt van Keulen, waardoor de leveringsmogelijkheden van Appliances Online richting Nederland waarschijnlijk verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.