Verkoop op ao.nl van start gegaan

Verkoop op ao.nl van start gegaan

De Britse online retailer Appliances Online is gestart met de verkoop in Nederland. Nederland is de derde markt waar ao.com van start gaat. Eerder verkocht het al in thuisland Verenigd Koninkrijk en in Duitsland.

Levering in Nederland nog niet op punt

Momenteel is het assortiment op ao.nl nog kleiner dan dat op ao.com. Er zijn al producten te vinden in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken, maar op de Britse site wordt er ook verkocht in de categorieën televisies, huishoudelijke apparaten en audioapparatuur. Het is dus niet onbestaande dat het assortiment binnenkort nog verder wordt uitgebreid.

 

De Nederlandse bestellingen, die gratis een dag na de bestelling aan huis worden geleverd, worden aangestuurd vanuit het distributiecentrum in het Duitse Bergheim. Althans, dat zou zo moeten, want op veel plekken wordt er enkel op maandag, woensdag en vrijdag geleverd, terwijl ao.nl in bepaalde gebieden zelfs helemaal niet levert. Dat schrijft Twinkle.

 

In de eerste helft van dit jaar moet er ook nog een distributiecentrum komen in de buurt van Keulen, waardoor de leveringsmogelijkheden van Appliances Online richting Nederland waarschijnlijk verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top