VidaXL bouwt immens distributiecentrum | RetailDetail

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

Webshop vidaXL heeft de bouw van een nieuw distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Venlo aangekondigd. Daarnaast wordt het netwerk van webshops nu ook toegankelijk voor andere partijen.

 

Snelle internationale groei

VidaXL wil met de bouw van het nieuwe distributiecentrum inspelen op de snelle internationale groei en de groeiambities van het bedrijf. Momenteel is het bedrijf al aanwezig in 29 landen. De bouw van het distributiecentrum betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit en volgens vidaXL is het meteen ook het grootste e-commercedistributiecentrum in Nederland.

 

Dagelijks moeten er meer dan 60.000 bestellingen verwerkt en verstuurd worden naar alle Europese landen. Als alles volgens plan verloopt, zal het distributiecentrum tegen het einde van dit jaar operationeel worden.

 

Om de expansie nog verder te versnellen, is het platform sinds kort ook opengesteld voor externe verkopers. Het doel is om bezoekers van de webshops in de toekomst de keuze te geven uit meer dan 1 miljoen producten.

 

VidaXL verkoopt via zijn platform producten in de categorieën Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het verkoopt naast producten van A-merken ook eigen huismerken, waarbij het de volledige keten van productontwikkeling tot verzending naar de klant in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.