VidaXL bouwt immens distributiecentrum

VidaXL bouwt immens distributiecentrum

Webshop vidaXL heeft de bouw van een nieuw distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Venlo aangekondigd. Daarnaast wordt het netwerk van webshops nu ook toegankelijk voor andere partijen.

 

Snelle internationale groei

VidaXL wil met de bouw van het nieuwe distributiecentrum inspelen op de snelle internationale groei en de groeiambities van het bedrijf. Momenteel is het bedrijf al aanwezig in 29 landen. De bouw van het distributiecentrum betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit en volgens vidaXL is het meteen ook het grootste e-commercedistributiecentrum in Nederland.

 

Dagelijks moeten er meer dan 60.000 bestellingen verwerkt en verstuurd worden naar alle Europese landen. Als alles volgens plan verloopt, zal het distributiecentrum tegen het einde van dit jaar operationeel worden.

 

Om de expansie nog verder te versnellen, is het platform sinds kort ook opengesteld voor externe verkopers. Het doel is om bezoekers van de webshops in de toekomst de keuze te geven uit meer dan 1 miljoen producten.

 

VidaXL verkoopt via zijn platform producten in de categorieën Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het verkoopt naast producten van A-merken ook eigen huismerken, waarbij het de volledige keten van productontwikkeling tot verzending naar de klant in handen heeft.