Walmart-veteraan wordt marketingbaas Pinterest

Walmart-veteraan wordt marketingbaas Pinterest

Walmart-veteraan wordt marketingbaas Pinterest

Brian Monahan, jarenlang verantwoordelijk voor de online marketing bij Walmart, gaat aan de slag bij Pinterest. Hij moet er als ‘chef verticale strategie’ het sociaalnetwerk ‘top of mind’ maken bij die bedrijfssectoren die vooralsnog amper op Pinterest aanwezig zijn.

Op zoek naar nieuwe productcategorieën

Brian Monahan was vicepresident voor Walmart.com en stond mee aan de wieg van Walmart Exchange, de marketingtool die Walmarts grootste klanten en hun reclamebureaus voorzag van winkeldata waarmee ze hun advertenties beter konden personaliseren. Onder Monahans leiding zag Walmart.com het aantal unieke bezoekers groeien van 55 naar 85 miljoen per maand.

 

Nu moet de geboren marketeer Pinterest beter gaan ‘verkopen’ bij merken en reclamebureaus.“Er zijn bepaalde productcategorieën waarin Pinterest van nature sterk staat, maar er zijn natuurlijk ook nog de grootpubliekscategorieën zoals automotive, fastfood, retail, reizen, telecom of nog de bankwereld”, zegt Monahan.

 

Pinterest rekent almaar meer op ‘merken’ ‑ tot nog toe was dat vooral mode, huisinrichting en andere consumentengoederen ‑ om content op zijn platform te plaatsen en inkomsten te creëren via 'buyable pins' (foto) e.d. Volgens het netwerk wordt nu al driekwart van alle inhoud ‘gepind’ door bedrijven. “We zorgen voor die unieke symbiotische relatie tussen enerzijds ‘pinners’ op zoek naar ideeën en anderzijds merken die hun producten in het leven van die consumenten willen introduceren”, aldus Monahan.

 

Pinterest claimt circa 150 miljoen gebruikers per maand, van wie er 70 miljoen in de Verenigde Staten leven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top