Webshop valt of staat met ‘return to sender’-beleid | RetailDetail

Webshop valt of staat met ‘return to sender’-beleid

Webshop valt of staat met ‘return to sender’-beleid

(publireportage) Retourzendingen maken deel uit van het e-DNA. Voor sommige webshops kan het retourbeleid echter zwaar doorwegen. Het handige retoursysteem van bpost neemt dan veel gewicht uit handen.

Retourneren, een routineklusje

Negen op de tien online shoppers vinden het een must dat ze hun aankopen makkelijk kunnen terugsturen, zo blijkt uit Europees onderzoek. Een succesvolle webshop staat of valt dus met zijn ‘return to sender’-beleid. Wie geen makkelijke retouroplossing aanbiedt, loopt aan de eindmeet veel kopers mis. Wie dat wel doet, kan rekenen op hogere klantentrouw en meer herhaalaankopen.

 

In feite is een goed retourbeleid het beste instrument om klanten te binden aan een webshop. Maar de ideale retouroplossing blijkt voor elke webwinkel anders. Via het postkantoor, een postpunt of pakjesautomaat? De consument kiest zelf waar en wanneer hij zijn pakje weer inlevert.

 

Met de 1.250 afhaalpunten en 135 pakjesautomaten van bpost wordt retourneren een waar routineklusje: één dag na afgifte ligt het “binnenlandse” pakje al terug in de webwinkel, en net iets later ook het pakje uit het buitenland. De handelaar spreekt met bpost af wie de kosten van de retour draagt: hijzelf, de klant of ieder een deel. Zodat elk pakje uiteindelijk tevreden terugkeert.

 

Klik hier voor meer informatie over retourzendingen met bpost.
Laat er je e-mailadres achter en bpost stuurt je vrijblijvend de elektronische versie van zijn retourbrochure, of contacteer bpost op 02 201 11 11 voor een oplossing op maat, met duidelijke en hapklare retourprocedures.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top