Wehkamp Holding maakte 20 miljoen euro verlies in 2015

Wehkamp Holding maakte 20 miljoen euro verlies in 2015

De Wehkamp Holding heeft in het gebroken boekjaar 2015/2016, dat op 13 maart 2016 werd afgesloten, een verlies gemaakt van meer dan 21,2 miljoen euro. Dat was vooral te wijten aan de overgang naar het nieuwe distributiecentrum van webwarenhuis Wehkamp.

Omzet groeit wel

Dat nieuwe distributiecentrum in Zwolle is volledig geautomatiseerd, maar kostte ook bijna 100 miljoen euro. Daarnaast werden er ook nog eens heel wat onvoorziene kosten gemaakt bij de overname door de Britse durfkapitalist Apax.

 

Zonder die extra kosten daalde het brute bedrijfsresultaat slechts licht van 45,6 miljoen euro naar 44,1 miljoen euro, blijkt uit de cijfers van de Wehkamp Holding. De omzet zette dan weer wel een mooie stap voorwaarts, met een groei van 711 miljoen euro naar 750 miljoen euro. Wehkamp is verantwoordelijk voor driekwart van de omzet van Wehkamp Holding.

 

Naast Wehkamp behoorden vorig jaar ook Lacent, dat afbetalingsregelingen financiert, en online winkel Fonq tot de Wehkamp Holding. Sinds eind vorig jaar is Fonq wel in nieuwe handen, nadat het werd verkocht aan Ad Scheepbouwer, voormalig grootaandeelhouder van RFS Holding.