Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren | RetailDetail

Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren

Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren
Fietskoeriers.nl

Online warenhuis Wehkamp gaat in twaalf steden een deel van de bestellingen laten bezorgen door Fietskoeriers.nl. Het werkt daarvoor samen met DHL, dat zo mee wil werken aan een duurzame samenleving.

“Nederland is een fietsland”

De nieuwe fietskoeriers zullen voor Wehkamp leveren in Amsterdam, Almere, Arnhem, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Ze zullen daarbij een deel van de pakketjes leveren. DHL brengt de pakjes tot aan de depots van Fietskoeriers.nl, dat van daaruit de zogenaamde 'last mile' zal verzorgen. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere steden deelnemen aan het project.

 

“Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken”, zegt Sander Bolmer, director warehousing & distribution van Wehkamp. Daarnaast wil de webshop zo meewerken aan een betere leefbaarheid van die steden. Door de opmars van online shoppen rijden er immers steeds meer bestelbusjes rond in de steden, wat natuurlijk bijdraagt tot de mindere bereikbaarheid van die steden.

 

Voor DHL Parcel is de samenwerking een volgende stap om het bedrijf tegen 2050 volledig CO2-neutraal te laten functioneren, aldus Roelof Hofman, vicepresident operations van DHL Parcel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top