Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren | RetailDetail

Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren

Wehkamp laat fietskoeriers pakjes leveren
Fietskoeriers.nl

Online warenhuis Wehkamp gaat in twaalf steden een deel van de bestellingen laten bezorgen door Fietskoeriers.nl. Het werkt daarvoor samen met DHL, dat zo mee wil werken aan een duurzame samenleving.

“Nederland is een fietsland”

De nieuwe fietskoeriers zullen voor Wehkamp leveren in Amsterdam, Almere, Arnhem, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Ze zullen daarbij een deel van de pakketjes leveren. DHL brengt de pakjes tot aan de depots van Fietskoeriers.nl, dat van daaruit de zogenaamde 'last mile' zal verzorgen. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere steden deelnemen aan het project.

 

“Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken”, zegt Sander Bolmer, director warehousing & distribution van Wehkamp. Daarnaast wil de webshop zo meewerken aan een betere leefbaarheid van die steden. Door de opmars van online shoppen rijden er immers steeds meer bestelbusjes rond in de steden, wat natuurlijk bijdraagt tot de mindere bereikbaarheid van die steden.

 

Voor DHL Parcel is de samenwerking een volgende stap om het bedrijf tegen 2050 volledig CO2-neutraal te laten functioneren, aldus Roelof Hofman, vicepresident operations van DHL Parcel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.