Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Als online retailer Wehkamp zijn huidige groei aanhoudt, dan zal het nieuwe distributiecentrum in Zwolle, dat pas een jaar geleden de deuren opende, binnen drie jaar mogelijk al te klein zijn. Mogelijk komt er dan een logistiek centrum in België.

Proces versnellen

In een interview met De Financiële Telegraaf zegt logistiek manager Sander Bolmer dat de Nederlandse webshop met tien procent per jaar groeit. Als dat tempo aangehouden blijft, dan zal het nieuwe distributiecentrum snel te klein zijn. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, zegt Bolmer. “Voorlopig hebben we nog veel te doen in ons logistiek proces.”

 

Zo moet er nog gewerkt worden aan de versnelling van het distributieproces: de behandeling van een retourzending duurt momenteel anderhalve dag, terwijl dat vroeger slechts één dag was, en dat terwijl het nieuwe magazijn volledig geautomatiseerd is. “Het is een behoorlijke uitdaging om dat omlaag te krijgen”, aldus Bolmer.

 

WDP ook verantwoordelijk voor uitbreiding

Het pand van Wehkamp is in handen van de Belgische vastgoedontwikkelaar WDP, die ook al eigenaar is van het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Dat staat momenteel leeg en WDP is nog druk op zoek naar een nieuwe huurder. “We zijn in gesprek met geïnteresseerden. Het is een zogenaamd hangend magazijn, speciaal voor kleding. Dat is niet van de ene op de andere dag te verhuren”, zegt CEO Joost Uwents van WDP.

 

WDP heeft de gronden voor de volgende uitbreiding van Wehkamp ook al in handen, al is dus niet meteen duidelijk waar dat nieuwe distributiecentrum zal komen, maar mogelijk is dat dus in België.