Wehkamp zoekt uitbreiding in België | RetailDetail

Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Wehkamp zoekt uitbreiding in België

Als online retailer Wehkamp zijn huidige groei aanhoudt, dan zal het nieuwe distributiecentrum in Zwolle, dat pas een jaar geleden de deuren opende, binnen drie jaar mogelijk al te klein zijn. Mogelijk komt er dan een logistiek centrum in België.

Proces versnellen

In een interview met De Financiële Telegraaf zegt logistiek manager Sander Bolmer dat de Nederlandse webshop met tien procent per jaar groeit. Als dat tempo aangehouden blijft, dan zal het nieuwe distributiecentrum snel te klein zijn. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, zegt Bolmer. “Voorlopig hebben we nog veel te doen in ons logistiek proces.”

 

Zo moet er nog gewerkt worden aan de versnelling van het distributieproces: de behandeling van een retourzending duurt momenteel anderhalve dag, terwijl dat vroeger slechts één dag was, en dat terwijl het nieuwe magazijn volledig geautomatiseerd is. “Het is een behoorlijke uitdaging om dat omlaag te krijgen”, aldus Bolmer.

 

WDP ook verantwoordelijk voor uitbreiding

Het pand van Wehkamp is in handen van de Belgische vastgoedontwikkelaar WDP, die ook al eigenaar is van het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Dat staat momenteel leeg en WDP is nog druk op zoek naar een nieuwe huurder. “We zijn in gesprek met geïnteresseerden. Het is een zogenaamd hangend magazijn, speciaal voor kleding. Dat is niet van de ene op de andere dag te verhuren”, zegt CEO Joost Uwents van WDP.

 

WDP heeft de gronden voor de volgende uitbreiding van Wehkamp ook al in handen, al is dus niet meteen duidelijk waar dat nieuwe distributiecentrum zal komen, maar mogelijk is dat dus in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.