Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene | RetailDetail

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene
© Søstrene Grene

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

 

In het spoor van Samsøe & Samsøe

De keten is al actief in buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar komt nu dus ook naar België. In de Stadsfeestzaal, het winkelcentrum aan de Meir, zal de nieuwkomer een winkel van 316 m² betrekken. De keuze voor die plek is niet toevallig, want de keten meent dat de Antwerpenaar niet ongevoelig is voor Scandinavische merken en verwijst onder andere naar de de landgenoten van Samsøe & Samsøe: zij openden vorige maand ook hun eerste Belgische winkel in Antwerpen.

 

Zich onderscheiden doen de Denen zich naar eigen zeggen met de verkoop uit houten kistjes en de klassieke muziek in de 181 winkels die de keten al rijk is. Zoals de naam doet vermoeden, werd de keten opgericht door de gezusters Grene (Anna en Clara). Sinds de eerste winkel in 1973 de deuren opende, breidde de keten zich al uit over heel West-Europa (van Spanje tot Noorwegen en IJsland), met als vreemde eend in de bijt vier winkels in Japan.

 

Als de vestiging in Antwerpen een succes wordt, is de verwachting dat Søstrene Grene ook in andere Belgische steden winkels gaat openen, klinkt het enthousiast bij Stadsfeestzaal-uitbater Hugo Ceusters-SCMS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.