Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene | RetailDetail

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene
© Søstrene Grene

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

 

In het spoor van Samsøe & Samsøe

De keten is al actief in buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar komt nu dus ook naar België. In de Stadsfeestzaal, het winkelcentrum aan de Meir, zal de nieuwkomer een winkel van 316 m² betrekken. De keuze voor die plek is niet toevallig, want de keten meent dat de Antwerpenaar niet ongevoelig is voor Scandinavische merken en verwijst onder andere naar de de landgenoten van Samsøe & Samsøe: zij openden vorige maand ook hun eerste Belgische winkel in Antwerpen.

 

Zich onderscheiden doen de Denen zich naar eigen zeggen met de verkoop uit houten kistjes en de klassieke muziek in de 181 winkels die de keten al rijk is. Zoals de naam doet vermoeden, werd de keten opgericht door de gezusters Grene (Anna en Clara). Sinds de eerste winkel in 1973 de deuren opende, breidde de keten zich al uit over heel West-Europa (van Spanje tot Noorwegen en IJsland), met als vreemde eend in de bijt vier winkels in Japan.

 

Als de vestiging in Antwerpen een succes wordt, is de verwachting dat Søstrene Grene ook in andere Belgische steden winkels gaat openen, klinkt het enthousiast bij Stadsfeestzaal-uitbater Hugo Ceusters-SCMS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.