Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK
Shutterstock.com

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Onrendabele winkels afstoten

De Britse aanbieder van vloerbekleding Carpetright gaat 92 winkels in eigen land afstoten in een poging om het bedrijf weer rendabel te maken. De keten heeft meer dan 450 winkels, maar een groot deel daarvan brengen te weinig op, zoals al bleek uit de winstwaarschuwing waarmee Carpetright begin dit jaar kwam na de tegenvallende kerstverkoop. Een jaar eerder liet het bedrijf voor het derde kwartaal nog een lichte groei van zijn vergelijkbare omzet optekenen in het VK (+1,9%) en Europa (5,4%), maar die heropleving bleek dus maar tijdelijk te zijn.

 

De tapijtwinkelketen wil het tij nu keren door onrendabel vastgoed af te stoten via een akkoordregeling. Een lening van 12,5 miljoen pond (14,5 miljoen euro) moet bovendien de druk op korte termijn van de ketel halen, maar om de schulden terug te brengen is meer nodig: Carpetright overweegt daarom een aandelenplaatsing om zo’n 60 miljoen pond (69,5 miljoen euro) aan kapitaal op te halen.

 

De Belgische textielproducent Balta, die Carpetright al jaren tot zijn grootste klanten mag rekenen, zag de bui al hangen en sloot in november nog een van zijn drie fabrieken om de kosten terug te schroeven. De sluiting van de Britse filialen zal zo’n 300 mensen het werk kosten. Over het lot van de 92 Nederlandse en 23 Belgische vestigingen is nog niets bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Spontane staking uitgebroken bij Brico

23/04/2018

Afgelopen zaterdag waren alle Brico-winkels in Brussel dicht, net als een aantal vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers legden er spontaan het werk neer omdat de Brico in Molenbeek sluit.

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

Adidas zet volop in op online verkoop

10/04/2018

Adidas wil meer gaan inzetten op de online verkoop van zijn producten en sluit daarom een groot aantal winkels wereldwijd. De Adidas Originals Store in Antwerpen - de enige vestiging van het sportkledingmerk in ons land - blijft wellicht behouden.