Jysk wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

 

Elf nieuwe winkels in 2018

Een jaar geleden opende oprichter Lars Larsen nog in eigen persoon de allereerste Belgische winkel van de woonketen in Schoten. Vandaag staat de teller van het aantal Jysk-vestigingen al op zes, en daar komen er dit jaar nog eens elf bij, zo kondigt het Deense woonconcern aan. De eerste zes nieuwe winkels (Beveren, Hasselt, Oostkamp, Roeselare, Tongeren en Waregem) openen deze zomer nog de deuren.

 

“De eerste zes winkels in België scoorden het voorbije jaar zelfs boven onze eigen verwachtingen,” zegt Frank Christant, manager voor België en Nederland: “Het is dat succes dat ons nu motiveert om het aantal winkels in België dit jaar nog te verdrievoudigen.” Op termijn wil de woonketen de Belgische consument in een honderdtal winkels warm maken voor zijn woonartikelen en een kleinschaliger alternatief bieden voor de veel groter opgezette winkels van sectorgenoot Ikea.

 

Vandaag telt de in 1979 opgerichte Jysk-groep zo’n 2.500 winkels in 50 landen. Met een omzet van ongeveer 3,36 miljard euro stuwde het bedrijf de jaarcijfers van moederbedrijf Lars Larsen Group nog naar recordhoogten (4 miljard euro) tijdens het voorbije boekjaar.