JYSK wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België
Jysk

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

 

Elf nieuwe winkels in 2018

Een jaar geleden opende oprichter Lars Larsen nog in eigen persoon de allereerste Belgische winkel van de woonketen in Schoten. Vandaag staat de teller van het aantal Jysk-vestigingen al op zes, en daar komen er dit jaar nog eens elf bij, zo kondigt het Deense woonconcern aan. De eerste zes nieuwe winkels (Beveren, Hasselt, Oostkamp, Roeselare, Tongeren en Waregem) openen deze zomer nog de deuren.

 

“De eerste zes winkels in België scoorden het voorbije jaar zelfs boven onze eigen verwachtingen,” zegt Frank Christant, manager voor België en Nederland: “Het is dat succes dat ons nu motiveert om het aantal winkels in België dit jaar nog te verdrievoudigen.” Op termijn wil de woonketen de Belgische consument in een honderdtal winkels warm maken voor zijn woonartikelen en een kleinschaliger alternatief bieden voor de veel groter opgezette winkels van sectorgenoot Ikea.

 

Vandaag telt de in 1979 opgerichte Jysk-groep zo’n 2.500 winkels in 50 landen. Met een omzet van ongeveer 3,36 miljard euro stuwde het bedrijf de jaarcijfers van moederbedrijf Lars Larsen Group nog naar recordhoogten (4 miljard euro) tijdens het voorbije boekjaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Koekjesmerk Jules Destrooper duikt op in Schiphol

05/07/2018

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper lanceert een reisgamma, ‘Global Travel Retail’, en opent daarvoor ook een tijdelijke winkel op Schiphol Airport. In de zomermaanden kunnen reizigers er speciale verpakkingen kopen.