JYSK wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België

Jysk wil naar 100 winkels in België
Jysk

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

 

Elf nieuwe winkels in 2018

Een jaar geleden opende oprichter Lars Larsen nog in eigen persoon de allereerste Belgische winkel van de woonketen in Schoten. Vandaag staat de teller van het aantal Jysk-vestigingen al op zes, en daar komen er dit jaar nog eens elf bij, zo kondigt het Deense woonconcern aan. De eerste zes nieuwe winkels (Beveren, Hasselt, Oostkamp, Roeselare, Tongeren en Waregem) openen deze zomer nog de deuren.

 

“De eerste zes winkels in België scoorden het voorbije jaar zelfs boven onze eigen verwachtingen,” zegt Frank Christant, manager voor België en Nederland: “Het is dat succes dat ons nu motiveert om het aantal winkels in België dit jaar nog te verdrievoudigen.” Op termijn wil de woonketen de Belgische consument in een honderdtal winkels warm maken voor zijn woonartikelen en een kleinschaliger alternatief bieden voor de veel groter opgezette winkels van sectorgenoot Ikea.

 

Vandaag telt de in 1979 opgerichte Jysk-groep zo’n 2.500 winkels in 50 landen. Met een omzet van ongeveer 3,36 miljard euro stuwde het bedrijf de jaarcijfers van moederbedrijf Lars Larsen Group nog naar recordhoogten (4 miljard euro) tijdens het voorbije boekjaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

14/05/2018

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.