“Transformatiemanager” Yves Pollé aan het roer bij FNG

“Transformatiemanager” Yves Pollé aan het roer bij FNG
Beeld: FNG

Moderetailer FNG (Brantano, Miss Etam) heeft crisismanager Yves Pollé benoemd als lid van de directieraad en als Chief Executive Officer ad interim. Hij moet het herstelplan voor de groep waarmaken.

 

Geen retailervaring

De aanstelling van Pollé is deel van een strategische denkoefening en herstelplan, zegt FNG in een persbericht: "De ervaring van Yves Pollé als transformatiemanager heeft een belangrijke toegevoegde waarde om het herstelplan verder uit te werken en de onderhandelingen met de verschillende stakeholders te voeren. Op heden is de opdracht van Yves Pollé verbonden aan de implementatie van het herstelplan van de groep en derhalve ad interim."

 

Pollé werkte de afgelopen twee jaar bij Boston Consulting Group en was als interimmanager betrokken in verschillende veranderingsprocessen bij bedrijven in binnen- en buitenland. Specifieke retailervaring lijkt de nieuwe topman echter niet te hebben, afgaande op zijn LinkedIn profiel.

 

"Zijn internationale ervaring zal de verdere integratie van de Ellos activiteiten in de FNG groep ten goede komen. Dankzij deze versterking van de directieraad zal Manu Bracke zich opnieuw kunnen toeleggen op de operationele leiding van het bedrijf als COO", aldus FNG.