12% meer jaaromzet voor Orchestra-Prémaman | RetailDetail

12% meer jaaromzet voor Orchestra-Prémaman

12% meer jaaromzet voor Orchestra-Prémaman

De Franse baby- en kinderretailer Orchestra-Prémaman heeft over zijn boekjaar 2014-2015 een omzet gerealiseerd van ruim 513 miljoen euro. Dat is 11,8% meer dan het jaar voordien: de expansie in 2014 legt de groep duidelijk geen windeieren.

Ruim 18% groei in vierde kwartaal

Orchestra-Prémaman kende een prima vierde kwartaal (drie maanden tot en met 28 februari): de kinderspecialist kende een omzetgroei van liefst 18,2% op jaarbasis, goed voor een totale verkoop van 126,2 miljoen euro. Die groei is vooral te danken aan de opening van veertien nieuwe winkels en de sterke prestaties van de webshop: de e-commercetak groeit met liefst 104,4% en is intussen al goed voor 4,5 miljoen euro.

 

Over het hele boekjaar steeg de omzet tot 513,3 miljoen euro. In Frankrijk, nog altijd goed voor 65% van de totale omzet van Orchestra-Prémaman, steeg de verkoop met 12%, elders klokte de groei af op 11,5%. De retailer is intussen actief in 50 landen wereldwijd.

 

Voor dit boekjaar legt topman Stéphane Ruiz de nadruk "op een verdere groei van de rendabiliteit en een verder terugdringen van de schuldenlast, op het herstel van de Groep Prémaman (gekocht in 2012, nvdr.) en op de transformatie van het in mei 2014 overgenomen Home Market-netwerk."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.