12% meer jaaromzet voor Orchestra-Prémaman

12% meer jaaromzet voor Orchestra-Prémaman

De Franse baby- en kinderretailer Orchestra-Prémaman heeft over zijn boekjaar 2014-2015 een omzet gerealiseerd van ruim 513 miljoen euro. Dat is 11,8% meer dan het jaar voordien: de expansie in 2014 legt de groep duidelijk geen windeieren.

Ruim 18% groei in vierde kwartaal

Orchestra-Prémaman kende een prima vierde kwartaal (drie maanden tot en met 28 februari): de kinderspecialist kende een omzetgroei van liefst 18,2% op jaarbasis, goed voor een totale verkoop van 126,2 miljoen euro. Die groei is vooral te danken aan de opening van veertien nieuwe winkels en de sterke prestaties van de webshop: de e-commercetak groeit met liefst 104,4% en is intussen al goed voor 4,5 miljoen euro.

 

Over het hele boekjaar steeg de omzet tot 513,3 miljoen euro. In Frankrijk, nog altijd goed voor 65% van de totale omzet van Orchestra-Prémaman, steeg de verkoop met 12%, elders klokte de groei af op 11,5%. De retailer is intussen actief in 50 landen wereldwijd.

 

Voor dit boekjaar legt topman Stéphane Ruiz de nadruk "op een verdere groei van de rendabiliteit en een verder terugdringen van de schuldenlast, op het herstel van de Groep Prémaman (gekocht in 2012, nvdr.) en op de transformatie van het in mei 2014 overgenomen Home Market-netwerk."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top