3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers

Screenshot 3 Suisses
Afbeelding: screenshot 3 Suisses

De Franse webshop 3 Suisses heeft bescherming tegen schuldeisers gevraagd en gekregen, maar dat heeft voor een keertje niks te maken met de coronacrisis.

 

“Niet door coronavirus”

Ex-postorderbedrijf 3 Suisses heeft bescherming tegen schuldeisers gekregen, met als doel de historische schuldenlast van 10 miljoen euro van het bedrijf te herschikken. Die schuld zou nog de erfenis zijn van de vorige eigenaars van de webshop, die mee werd overgenomen door ShopInvest toen dat de retailgroep anderhalf jaar geleden kocht.

 

Het komt dus niet door de coronacrisis, beklemtoont Karine Schrenzel van ShopInvest. 3 Suisses groeide integendeel sterk, terwijl de winkels verplicht dicht waren: na de aankondiging van de lockdown was er in de laatste twee weken van maart een vertraging, maar in april hernam e-commerce weer heel snel, klinkt het.

 

Het onlinebedrijf is ook winstgevend en krijgt de steun van zijn leveranciers, aldus Schrenzel. De bescherming komt er dus om de schuldberg te kunnen herbekijken en terugbetaling uit te stellen, maar geenszins om een kwijtschelding te bekomen, stelt ze gerust. Het gaat weliswaar louter om de Franse tak van 3 Suisses: al sinds 2018 is Belgische tak failliet. België wordt door de Franse onderneming niet meer bediend.