Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor | RetailDetail

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Alle biedingen op het failliete modebedrijf McGregor zijn voorlopig afgewezen door de curator. Dat is het gevolg van de situatie waarbij de aandeelhouders van het bedrijf ook meteen de grootste schuldeisers zijn.

Unanimiteit vereist

Dat stelt hen in een positie om alle biedingen af te wijzen: een bod kan immers pas aanvaard worden als er unanimiteit is rond een aantal zaken die in het verleden reeds werden afgesproken door de vier aandeelhouders: oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en bedrijvenbank NIBC. Alle vier hebben ze even veel zeggenschap binnen het bedrijf.

 

Vorige week waren er nochtans al een aantal boden binnengekomen bij de curator. Zo deden investeringsfondsen Apollo en Alteri een bod, maar ook de Chinese familie Lo. Die heeft met McGregor al een joint venture in zeilmodemerk Gaastra Pro.

 

Voorlopig blijft het afwachten wat de plannen van de vier aandeelhouders zijn. Sommige bronnen verwachten dat ze op een hoger bod wachten, terwijl anderen vrezen dat de aandeelhouders meer geld verwachten binnen te rijven met de verkoop van de voorraden en andere bezittingen. Dat zou het einde van het bedrijf betekenen, waardoor ongeveer 1.200 mensen op straat komen te staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Back to top