Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Alle biedingen op het failliete modebedrijf McGregor zijn voorlopig afgewezen door de curator. Dat is het gevolg van de situatie waarbij de aandeelhouders van het bedrijf ook meteen de grootste schuldeisers zijn.

Unanimiteit vereist

Dat stelt hen in een positie om alle biedingen af te wijzen: een bod kan immers pas aanvaard worden als er unanimiteit is rond een aantal zaken die in het verleden reeds werden afgesproken door de vier aandeelhouders: oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en bedrijvenbank NIBC. Alle vier hebben ze even veel zeggenschap binnen het bedrijf.

 

Vorige week waren er nochtans al een aantal boden binnengekomen bij de curator. Zo deden investeringsfondsen Apollo en Alteri een bod, maar ook de Chinese familie Lo. Die heeft met McGregor al een joint venture in zeilmodemerk Gaastra Pro.

 

Voorlopig blijft het afwachten wat de plannen van de vier aandeelhouders zijn. Sommige bronnen verwachten dat ze op een hoger bod wachten, terwijl anderen vrezen dat de aandeelhouders meer geld verwachten binnen te rijven met de verkoop van de voorraden en andere bezittingen. Dat zou het einde van het bedrijf betekenen, waardoor ongeveer 1.200 mensen op straat komen te staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Kijkshop verandert van eigenaar

04/12/2017

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top