Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor | RetailDetail

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Aandeelhouders weigeren biedingen op McGregor

Alle biedingen op het failliete modebedrijf McGregor zijn voorlopig afgewezen door de curator. Dat is het gevolg van de situatie waarbij de aandeelhouders van het bedrijf ook meteen de grootste schuldeisers zijn.

Unanimiteit vereist

Dat stelt hen in een positie om alle biedingen af te wijzen: een bod kan immers pas aanvaard worden als er unanimiteit is rond een aantal zaken die in het verleden reeds werden afgesproken door de vier aandeelhouders: oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en bedrijvenbank NIBC. Alle vier hebben ze even veel zeggenschap binnen het bedrijf.

 

Vorige week waren er nochtans al een aantal boden binnengekomen bij de curator. Zo deden investeringsfondsen Apollo en Alteri een bod, maar ook de Chinese familie Lo. Die heeft met McGregor al een joint venture in zeilmodemerk Gaastra Pro.

 

Voorlopig blijft het afwachten wat de plannen van de vier aandeelhouders zijn. Sommige bronnen verwachten dat ze op een hoger bod wachten, terwijl anderen vrezen dat de aandeelhouders meer geld verwachten binnen te rijven met de verkoop van de voorraden en andere bezittingen. Dat zou het einde van het bedrijf betekenen, waardoor ongeveer 1.200 mensen op straat komen te staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.