Abercrombie & Fitch bekijkt mogelijkheden rond verkoop | RetailDetail

Abercrombie & Fitch bekijkt mogelijkheden rond verkoop

Abercrombie & Fitch bekijkt mogelijkheden rond verkoop
Shutterstock

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch bekijkt samen met een investeringsbank verschillende opties rond een verkoop van het modebedrijf. Dat wil echter nog niet zeggen dat er zeker een verkoop komt.

Waarde fors gedaald

Enkele jaren geleden was een overname van Abercrombie & Fitch volledig ondenkbaar: in 2011 werd het bedrijf immers op een bedrag van 5,3 miljard dollar (4,9 miljard euro) gewaardeerd, maar momenteel is het nog maar 850 miljoen dollar (782 miljoen euro) waard, wat het een interessante optie maakt voor overnemers. De berichten over een verkoop deden het aandeel op de Amerikaanse beurs dan ook onmiddellijk de hoogte in gaan.

 

De gedaalde waarde van Abercrombie & Fitch is het gevolg van de problemen die het al enkele jaren kent. Een tiental jaar geleden was het merk, samen met dochtermerk Hollister, ongekend populair bij de jeugd. Toen de trends veranderden, had het modebedrijf daar echter geen antwoord op, waardoor heel wat klanten de overstap maakten naar ketens als H&M en Zara. Ook online kwam A&F veel te laat op gang, waardoor het die trein grotendeels miste.

 

Bovendien kwam CEO Michael Jeffries meermaals in opspraak met zijn uitspraken, waarbij de man onder andere stelde dat enkel aantrekkelijk mensen hun kleding mochten dragen. In 2014 werd Jeffries uit zijn functie gezet, maar pas enkele maanden terug werd met Fran Horowitz een nieuwe CEO aangesteld. Mogelijk is zij nu de drijvende kracht achter de mogelijk verkoop van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.